Guvernul a decis, joi, majorarea primelor acordate de stat tinerilor care detin economii la bancile ce deruleaza programe pentru locuinte si cresterea subventiei de stat de la 20% la 30% din cheltuielile pentru construirea unei case proprietate personala.

Astfel, valoarea primei anuale pentru economiile din bancile ce deruleaza programe pentru locuinte va creste de la 15% la 25% din sumele economisite, pentru tinerii care doresc sa-si cumpere o locuinta. Valoarea minima a primei anuale de care beneficiaza tinerii a fost de asemenea majorata de la 120 de euro la 250 de euro.

Prima de stat se acorda tuturor categoriilor de deponenti, in functie de varsta persoanei si de numarul de copii. In 2009 vor primi aceste prime de stat circa 150.000 de beneficiari, sumele fiind aferente anului 2008.

O alta masura se refera la cresterea subventiei de stat de la 20% la 30% din cheltuielile pentru constructia unei locuinte proprietate personala. Aceasta subventie nu poate depasi echivalentul in lei a sumei de 15.000 de euro (comparativ cu 10.000 de euro, in prezent).

Prevederea se aplica pentru toate locuintele care nu au fost finalizate si predate catre beneficiari pana la data intrarii in vigoare a actului normativ.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Manager: Suntem în mijlocul furtunii, dar piața de construcții nu e încă blocată
Setari Cookie-uri