Sonae Sierra, specialist international in centre comerciale, va inaugura in toamna acestui an, in parteneriat cu Fonciere Euris, Loop5, cel de-al treilea mall al companiei in Germania dupa o investitie totala de 265 milioane euro, 90% din suprafata fiind deja contractata, a anuntat compania.
Cu o suprafata totala de inchiriat de 56.500 de metri patrati si 177 magazine, Loop5 va oferi o selectie de magazine in sectorul fashion si textile ca: Peek & Cloppenburg, cu o suprafata de aproximativ 4.500 metri patrati, C&A - 3.500 metri patrati, H&M - 2.400 metri patrati.

In randul chiriasilor renumiti din sectorul fashion va fi inclusa si marca Zapata cu un concept multi-brand (980 metri patrati), Esprit, s. Oliver, New Yorker si Bestseller. Specialistul in incaltaminte, Dielmann din Darmstadt (1.400 metri patrati) va oferi o selectie diversa si atractiva de incaltaminte alaturi de Deichmann si Roland. In domeniul electronic, Saturn va oferi in cei 4.500 de metri patrati ai magazinului sau o gama variata de produse de ultima generatie.

Loop5 va gazdui si magazine cu produse alimentare - Aldi Sud. Se va deschide farmacia dm-drogerie markt cu o suprafata de peste 600 metri patrati si magazinul sportiv Interrpsort - cu o suprafata de 1.400 metri patrati. Noul centru comercial va gazdui libraria Thalia - 2.000 metri patrati si parfumeria Douglas - 440 metri patrati. De asemenea, vizitatorii noului centru comercial vor putea marcile: Tommy Hilfiger, Marc O’Polo, Gerry Weber, Biba, G-Star, Swarovski, Fossil li Guess.

Suplimentar, Loop5 va oferi 17 restaurante si cafenele vizitatorilor, care se pot bucura de brand-uri precum Nordesee, specializat in produse de peste, Hotalo - restaurant cu specific asiatic sau restaurantele italienesti Leonardo si Pizza Point. Hikari va prezenta un concept nou de teppanyaki, la fel si Coa - restaurant cu specific asiatic, din Frankfurt.

In plus, Loop5 va oferi spatii pentru comercianti locali si regionali ca de exemplu: bijuteria Techel din Darmstadt, magazinul pentru copii Faix & Sohne din Darmstadt, brutaria Bormuth si macelaria Hamm din Griesheim. Vereinigte Volksbank Weiterstadt va opera un centru financiar (aproximativ 300 metri patrati) oferind o intreaga serie de servicii financiare. In prezent, se continua discutiile cu potentiali chiriasi regionali.

"Dorim sa intarim prezenta noastra cu centre comerciale noi, moderne si inovatoare. Loop5 este un exemplu notabil pentru o acceptare a conceptului nostru de catre chiriasi", declara Alvaro Portela, CEO Sonae Sierra.

Localizat la iesirea de pe autostrada A5 care leaga Frankfurt si Darmstadt de Wiesbaden, Loop5 ofera peste 3.000 de locuri de parcare.

Foncière Euris este o companie frantuzeasca listata la bursa, specializata in dezvoltarea de centre comerciale din Europa. Compania incheie parteneriate pentru proiecte majore cu dezvoltatori si investitori de top care ajuta regenerarea urbana. Foncière Euris este parte a Euris Group condusa de Jean-Charles Naouri. De asemenea, Foncière Euris detine si Casino Group, al doilea cel mai mare lant de retail din Franta listat la bursa.

Sonae Sierra detine 50 de centre comerciale in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala de inchiriat de 1,9 milioane de metri patrati. Sonae Sierra are 15 proiecte in dezvoltare si 12 proiecte noi in diferite faze de finalizare, cu o suprafata totala de inchiriat de 1.2 milion de metri patrati. In 2007, centrele sale au avut peste 410 milioane de vizite.

In Romania, Sonae Sierra a incheiat in 2008 un parteneriat cu Caelum Development pentru dezvoltarea Parklake Plaza, unul dintre cele mai mari centre comerciale regionale din Bucuresti, urmand sa fie inaugurat in 2011. Proiectul reprezinta o investitie de circa 600 milioane euro si are o suprafata totala de inchiriat de 110.000 de metri patrati.

Sonae Sierra a intrat pe piata romaneasca prin achizitionarea mall-ului River Plaza din Ramnicu Valcea, un centru comercial cu o suprafata de inchiriat de 12.358 mp, care a fost inaugurat in noiembrie 2006. In prezent, Sonae Sierra dezvolta doua noi centre comerciale in orasele Craiova si Ploiesti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri