Inaugurarea este prima etapa de dezvoltare a retelei, care va cuprinde trei astfel de parcuri logistice: Olympian Brasov (Zeus); Olympian Timisoara (Hermes); Olympian Bucuresti- Chiajna (Hercules), potrivit NewsIn.

„Olympian Brasov“ se intinde pe o suprafata de 9,3 ha pe care au fost construite, deocamdata, doua din cele sase mari spatii de depozitare care vor fi puse la dispozitia celor interesati. Suprafata actuala de depozitare este de 16.300 metri patrati, iar cea pentru birouri este de 1.800 mp.

Investitorii spera ca spatiile de la Cristian sa fie inchiriate foarte repede unor centre de distributie regionala si centre de industrie usoara, companii mici, mijlocii si mari ce opereaza in retele de distributie regionala, nationala si chiar internationala, deoarece parcul logistic este situat intr-o pozitie strategica fata de toate localitatile importante din tara. Aici vor putea fi depozitate bunuri generale, congelate sau refrigerate, investitorul fiind gata sa puna la dispozitia firmelor cele mai bune conditii de depozitare, fiind posibila amenajarea corespunzatoare a spatiilor de depozitare.

„Principalul avantaj al parcurilor logistice Olympian consta in amplasarea lor in cadrul principalelor coridoare de transport paneuropene, in apropierea nodurilor de transport, a viitoarelor autostrazi asigurand un management eficient al intrarilor si iesirilor marfurilor in zona. Un alt atu al acestor parcuri logistice este nivelul competitiv al chiriilor care vor fi practicate (4-5 euro/mp) si constructiile de cea mai inalta calitate“, se precizeaza in comunicatul de presa dat publicitatii cu ocazia inaugurarii.