Dupa ce in anul 2007, a raportat profit de peste un milion de euro, compania de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle a afisat pentru anul trecut pierderi de 1,11 milioane de euro. In acelasi timp, cifra de afaceri a companiei aproape s-a injumatatit.

Jones Lang LaSalle (JLL) a anuntat pentru anul 2008 venituri de 2,78 milioane de euro, in scadere cu 43% fata de 2007, cand compania raporta afaceri de 4,78 milioane de euro. JLL se claseaza astfel pe locul cinci in functie de cifra de afaceri din 2008, primele patru locuri fiind ocupate de Colliers, DTZ Echinox, Cushman & Wakefield si Coldwell Banker.

Citeste si Cati bani au mai facut companiile de consultanta imobiliara in 2008

Daca in 2007 insa, JLL a afisat un profit de 1,06 milioane de euro, anul trecut compania a mers pe minus, raportand pierderi de 1,11 milioane de euro.

Consultantul si-a schimbat conducerea in aceasta vara, Charles Krick, cel care s-a aflat in fruntea companiei inca din anul 2007, parasind Romania si locul sau fiind luat de Thierry Delvaux, omul care conduce si biroul din Ungaria.

Odata cu venirea lui Delvaux, strategia JLL se va contura pe doua directii: aducerea unor oameni cu experienta si concentrarea pe activitatea de inchiriere a spatiilor de birouri, segment pe care compania considera ca este concurent direct cu CBRE|Eurisko.

Pana in prezent, CBRE|Eurisko este singura companie de consultanta imobiliara care nu a facut publice rezultatele financiare pentru anul 2008.

La nivel global, JLL este prezent in 60 de tari, avand 180 de birouri si a raportat venituri de 2,7 miliarde de dolari pentru anul 2008.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
JLL: Urmeaza tranzactii mari, dar investitorii sunt inca reticenti