Capitalul global pentru investitiile imobiliare s-ar putea ridica pana la 281 miliarde de euro anul viitor, in crestere cu 22% comparativ cu cifrele estimate la sfarsitul lui 2009, arata o analiza a companiei de consultanta imobiliara DTZ.

"Cea mai mare crestere a capitalului disponibil va fi inregistrata in Statele Unite (97 miliarde de dolari), unde se asteapta o majorare cu 54% fata de estimarile noastre din decembrie 2009. Si Asia Pacific inregistreaza o crestere cu 29%, cumuland un capital de 71 miliarde de dolari, in timp ce majoritatea capitalului disponibil este concentrat in Europa (112 miliarde de euro), situatie neschimbata de la ultima estimare", se arata in analiza DTZ.

Raportul DTZ reliefeaza revenirea companiilor listate si a celor private, firmele listate cumuland 17% din capitalul disponibil, comparativ cu 4% in luna decembrie 2009. Capitalul provenit de la companiile private este de 14% din totalul disponibil in prezent, pornind de la o valoare precedenta de 3%.

‘’Fondurile manageriate de catre terti reprezinta inca sursa principala de capital, chiar daca ponderea lor a scazut de la 77% la 49%’’, mai spun consultantii DTZ.

DTZ, prezenta si pe piata locala, este o companie globala de consultanta imobiliara, cu birouri in 140 de orase din 42 de tari, acoperind Europa, Orientul Mijlociu si Africa, Asia Pacific si America.

Pe plan local, DTZ Echinox este unul in cei mai importanti jucatori din piata de consultanta imobiliara, cu afaceri de 2,5 milioane de euro afisate pentru anul 2009.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Sportisimo deschide al 16-lea magazin din Romania