Un proiect rezidential de 35 mil. euro ar putea intra in insolventa

Cyprus Leasing, divizie a Bank of Cyprus, a depus la Tribunalul Bucuresti o cerere prin care solicita intrarea in insolventa a firmei Platinum Vitan Towers, dezvoltatorul complexului rezidential Vitan Platinum Towers in zona Mihai Bravu din Capitala.

Cyprus Leasing a depus cererea in data de 18 ianuarie, iar termenul de judecata a fost stabilit pentru 15 martie 2011, scrie Mediafax.

Complexul ar urma sa cuprinda patru blocuri, cu 312 locuinte, pana in prezent fiind livrata doar una dintre cladiri. Proiectul a fost lansat in anul 2006, iar finalizarea era prevazuta pentru anul 2009.

In toamna anului 2009, dezvoltatorul a anuntat ca reduce cu 15.000 euro preturile locuintelor pentru clientii care dispun de un avans de 19.900 de euro si pot contracta un credit prin Prima Casa pentru restul de 57.000 euro.

Platinum Group, din care face parte firma, a finantat proiectul, pentru care investitia totala este estimata la 35 milioane de euro, cu 8,5 milioane de euro, investitie directa, iar 15 milioane de euro au provenit de la Banca Romaneasca.

Actionarii Platinum Group sunt mai multe persoane fizice si juridice din Israel.

In acest an, pe piata locala, sunt asteptate sa intre in procedura de insolventa sau in faliment proiecte imobiliare cu o valoare de circa 500 de milioane de euro, potrivit estimarilor recente ale companiei de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Un alt jucator care a intrat de curand in insolventa este compania Green City Construct, controlata de omul de afaceri Dumitru Bucsaru, fostul finantator al echipei de fotbal Unirea Urziceni, care dezvolta proiectul rezidential Green City in comuna 1 Decembrie, investitia fiind estimata la 100 de milioane de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri