Dezvoltatorul cu capital autohton Alsin Management, cel care construiește și proiectul First Estates Pipera anunță începerea unui nou proiect, First Estates Villas, tot în zona Pipera, investiție de 9 milioane de euro.

Noul proiect va fi constituit din 20 de vile premium, iar dezvoltatorul încearcă să implementeze aceleași sisteme termice din proiectul First Estates Pipera, care poate oferi încălzire gratuită locatarilor.

Potrivit datelor furnizate la solicitarea wall-street.ro, proiectul încă nu primit toate certificările necesare în această direcție, dar dezvoltatorul vrea să implementeze același sistem care să ofere costuri de întreținere cât mai reduse.

Sistemul va presupune instalarea de pompe de căldură, panouri fotovoltaice și un sistem de răcire pasivă prin pardoseală, o soluție nouă pentru piața din România.

Vilele vor fi cu fațada ventilată, placare cu travertin și finisaje premium, iar accesul în cadrul proiectului va fi securizat.

Reprezentanții dezvoltatorului ne-au explicat că fiecare vilă va avea patru camere, două bai, plus încă un alt grup sanitar, dressing, bucătărie și spații de depozitare, cu aproximativ 116,91 metri pătrați utili, balcoane dar și terasă/curte. Structura va fi de Parter+1 etaj.

Alsin a vândut 75% din unitățile din First Estates Pipera

Dezvoltatorul a anunț și că a depășit pragul de 75% vânzări din First Estates Pipera, primul proiect rezidențial din România care va oferi încălzire gratuită tuturor locatarilor săi.

First Estates Pipera reunește 464 de studiouri duble și apartamente cu două, trei și patru camere, în urma unor investiții cumulate de peste 40 de milioane de euro.

Prima fază, cu 232 de apartamente, este într-o etapă avansată de dezvoltare și va fi livrată în aprilie 2024, în timp ce cea de a doua fază va fi livrată în februarie 2025.

Proiectul este primul ansamblu rezidențial din România care va oferi încălzire gratuită pentru toți locatarii, în urma unor investiții de peste trei milioane de euro realizate pentru dezvoltarea și utilizarea unui sistem inovator de pompe de căldură geotermale și panouri fotovoltaice.

Sistemele de la First Estates Pipera vor produce anual un excedent energetic cu 50% mai mare față de consumurile individuale pentru încălzire ale tuturor apartamentelor.

Panourile fotovoltaice, care vor fi amplasate pe acoperișurile clădirilor, vor produce energia necesară funcționării integrale a pompelor de căldură și, în funcție de utilizarea acestora, vor furniza și un surplus de electricitate care va fi utilizat de către asociația de locatari conform propriilor decizii.

Față de planurile inițiale, dezvoltatorul va implementa în ambele proiecte, atât în First Estates Pipera și First Estates Villas, și un sistem de răcire pasivă prin pardoseală, care va oferi un grad de eficiență mai ridicat comparativ cu sistemele clasice de răcire, estimările pentru costurile aferente răcirii locuințelor indicând o reducere de peste 30% a cheltuielilor.

Ambele proiecte First Estates sunt amplasate în apropierea unora dintre cele mai reprezentative clădiri de birouri din zona Pipera, Global City și Swan Office Park, cât și în proximitatea unor instituții de învățământ de top, atât private cât și de stat, precum Cambridge School, Liceul Mark Twain, Școala Privată Turcă, Școala Germană Hermannoberth și școlile primare și gimnaziale nr. 3 și nr. 10.

Sursa foto: Alsin Management

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri