Zone exclusiviste, chiuvete de designer personalizate, aspiratoare încorporate în pereții casei, perdea de aer la intrare, elemente decorative din pietre, metale prețioase sau fibre naturale. Cam acestea sunt caracteristicile unei locuințele de lux pe care le preferă românii în prezent.

Piața de lux reprezintă, în anul 2023, aproape 20% din oferta totală de locuințe a României, dintre care 90% se află în București. Conform datelor ANCPI, 50% dintre tranzacțiile imobiliare au fost făcute cash, iar dezvoltatorii susțin că peste 70% dintre acestea au fost pentru apartamente medium-high și de lux sau pentru locuințele mai scumpe dintr-un ansamblu, adică exact opusul tendinței de până acum.

Criteriile cele mai importante ce alcătuiesc prețul unui apartament de lux sunt în continuare zona, suprafața și finisajele. Detaliile inedite, în schimb, fac diferența, iar clienții se orientează către locuințe care oferă facilități conexe cât mai speciale.

Potrivit celor de la Imoteca, sunt multe apartamente și vile de lux situate în zonele cele mai scumpe ale Bucureștiului, cu finisaje de lux – de la marmură, la argint în mozaicul din baie.

Am observat, în ultimii ani, o schimbare a paradigmei pentru acest segment în România. Clienții sunt dispuși să plătească mai mult pentru lux ca funcționalitate - green features, energie regenerabilă, facilități conexe, well-being, jacuzzi sau saună pe terasă - decât pe luxul de aparență, care vine cu finisaje suflate cu aur/argint, obiecte de mobilier de brand etc”, a explicat, într-un comunicat remis redacției, Rafaela Nebreda, Managing Partner Imoteca – The Residential Experts.

Dezvoltatorii apelează la designeri si arhitecți de renume

În ultimii ani, majoritatea dezvoltatorilor de proiecte rezidențiale de lux aleg să colaboreze cu specialiști renumiți din domeniul arhitecturii și design-ului. De exemplu, Ecovillas a ales pentru cel mai nou proiect de lux din Pipera un arhitect premiat la nivel internațional, Maxim Calujac, alături de care au construit un complex de case în formă de carte, denumit Epique Home.

„Credem că oamenii au nevoie de mai mult decât un proiect imobiliar bun, au nevoie de proiecte care să le bucure sufletul, care să aducă un plus-valoare în viața lor”, a declarat și Vlas Veaceslav, CEO Ecovillas Company.

Proiectul Epique home, vine cu pompă de căldură geotermală – un sistem ce utilizează energia regenerabilă a pământului pentru asigurarea agentului termic prin foraje realizate la adâncime în pământ, o noutate fiind și sistemul de aspirator centralizat și un sistem de ventilare cu recuperatoare de căldură, dar și infrastructură pentru prize încărcare mașini electrice și pentru montaj fotovoltaice.

„Printre tendințele în materie de finisaje pe acest segment se numără sistemul de aspirator centralizat, încorporat în pereți si elementele decorative din pietre, metale prețioase și fibre naturale, precum și vasele de toaleta personalizate cu logo-ul companiei. Terasele imense și arhitectura adaptată mai multor tipologii de clienți în funcție de stilul lor de viață sunt extrem de importante, poate chiar un deal-closer în procesul de vânzare.”, a explicat și Elena Dumitrache de la Eden Capital.

Facilități conexe pentru locuințele de lux

  • Finisaje de lux: parchet triplu stratificat din lemn masiv, marmură, piatra naturală decorativă, vopsea naturală, plăci ceramice
  • Elemente decorative din materiale naturale
  • Utilități „de brand”, placate cu aur sau argint, baterii de chiuveta personalizate
  • Mozaic cu argint
  • Elemente decorative din pietre, metale prețioase si fibre naturale
  • Utilități suflate cu metale prețioase
  • Obiecte de mobilier de designer/brand
  • Extra-utilități: jacuzzi, perdea de aer la intrare, aspirare prin pereți
  • Arhitectura personalizată - locuințe tip loft, compartimentarea adaptată stilului de viață al clientului

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri