Raed Arafat recomandă populației să țină cont de câteva aspecte odată cu redeschiderea restaurantelor. Clienții trebuie să știe în primul rând că o unitate de alimentație nu trebuie să fie plină, pentru că dacă ar fi așa, înseamnă că nu se respectă niște reguli. Apoi, e bine să se spele pe mâini după ce mănâncă, sau să se dezinfecteze, iar dacă doar stau de vorbă, șeful DSU recomandă să se poarte mască. De asemenea, spune Raed Arafat, clientul trebuie să vadă că ospătarii poartă mască tot timpul și că își dezinfectează mâinile dacă trec de la o masă la alta, scrie Digi24.

Întrebat dacă va merge restaurant, Raed Arafat a spus că probabil că da. După care a adus în atenție câteva lucruri pe care clienții trebuie să le știe în materie de protecție.

"Acum, când intrăm în spațiu închis, în interior, riscul are o creștere, dar trebuie respectate regulile. Noi am avut discuții cu reprezentanții HoReCa. Interesul lor nu e numai să nu se infecteze vreunul dintre clienți. În primul rând este să nu se infecteze personalul lor, pentru că altfel închide restaurantul sau închide activitatea. Interesul lor e clar să se respecte regulile. Aici și clienții trebuie să respecte regulile, iar clientului care nu respectă regula trebuie să i se ceară să plece. Cei care gestionează un restaurant sau un spațiu unde se servește masa, când văd că cineva nu respectă regulile nu trebuie să spună „nu am ce să fac”, a spus Arafat.

Acesta a adaugat că cei care merg la restaurant trebuie să știe că este o limită - trebuie să vadă că nu este ocupată toată capacitatea. "O să vedem cât stabilește Ministerul Sănătății, dar va fi în jur de 50% cel mai probabil. Deci capacitatea restaurantului nu poate fi ocupată la maxim".

„Mănușile nu sunt atât de importante, cât dezinfectarea”

"Chestia cu mănușile să știți că nu este o chestiune foarte necesară, ba, mai mult, dă un sentiment fals de siguranță. Mănușile nu sunt atât de importante, cât dezinfectarea. Faptul că ai mănuși pe mână, trebuie după fiecare client fie să te dezinfectezi, fie să schimbi mănușile", explică Arafat.

Șeful DSU spune că mai important este să observăm că chelnerii, ospătarii se spală pe mâini, se dezinfectează.

"Antreprenorii din acest sector trebuie să facă o procedură prin care să oblige personalul să se dezinfecteze între fiecare client și celălalt, între fiecare masă și cealaltă. Chiar dacă este un cost în plus, este cea mai bună metodă de a proteja și personalul și să-l păstrezi să lucreze".

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri