Klaus Iohannis: La începutul anului 2021 vom primi aproximativ 1 milion de doze de vaccin

Klaus Iohannis, președintele României, a declarat că la începutul anului 2021, România va primi aproximativ 1 milion de doze de vaccin. În plus, acesta a precizat că strategia de vaccinare a fost aprobată de CSAT, urmând ca România să înceapă cu succes vaccinarea.

Strategia de vaccinare a fost aprobată în Consiliul Suprem de Apărare al Țării, urmând a fi pusă în aplicare de îndată ce primele doze de vaccin vor ajunge în România.

”Părerea mea este că strategia este una bine lucrată și vom avea o campanie de succes în România”, a declarat președintele țării.

Klaus Iohannis a mai spus și că va exista un site dedicat, unde vom putea găsi informații relevante și verificate asupra vaccinării.

”Prima tranșă de vaccinuri va sosi la începutul anului 2021 și va consta în aproximativ 1 milion de doze. Le vom utiliza pentru vaccinarea cadrelor medicale, după care a persoanelor din categoriile de risc”, a adăugat președintele.

Citeste si:
Ministerul Sănătății explică ce înseamnă eficacitatea vaccinurilor
Ministerul Sănătății explică...

În plus, Iohannis a mai transmis și faptul că vaccinarea este sigură, eficientă, voluntară și se va face panificat.

Cum se va desfășura vaccinarea

Potrivit informațiilor furnizate de președinte, centrele de vaccinare vor avea patru zone destinate românilor, după cum urmează:

  • intrarea în centru,
  • zona de discuții cu medicul,
  • zona unde va avea loc vaccinarea propriu-zisă,
  • zona de după vaccinare.

Președintele a precizat că va exista un registru electronic confidențial cu datele celor vaccinați.

”Am stat de vorbă cu cadrele medicale în vizitele pe care le-am avut. Sunt bucuros să observ că aproximativ 80% dintre acestea așteaptă să se vaccineze”, a explicat președintele.

Citeste si:
Mesajul lui Klaus Iohannis, de Mica Unire
Klaus Iohannis: Moştenirea...

Nu în ultimul rând, Klaus Iohannis a precizat că abia așteaptă ca vaccinarea să înceapă pentru ca lucrurile să revină la normal, iar ”în România să fie repornită economia”, făcând apel la populație să iasă la vot pe 6 decembrie.

Klaus Iohannis a vizitat pe 3 decembrie Centrul de vaccinare de la Romexpo.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri