Swissmedic a acordat autorizația pentru utilizarea în Elveția a vaccinului COVID-19 produs de Moderna.

Guvernul federal elvețian a rezervat 7,5 milioane de doze. În acest sens, primele livrări vor începe, potrivit estimărilor, în săptămâna următoare.

Autorizarea în Elveția a vaccinului COVID-19 produs de Moderna reprezintă o altă etapă importantă pentru noi. Elveția a jucat un rol important în istoria Moderna încă de la începuturile companiei noastre.

Stéphane Bancel, Chief Executive Officer la Moderna

Recomandarea pentru vaccinul Moderna este de administrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani. Moderna are o eficacitate de 94,1% și a primit autorizații din partea Statelor Unite, Canada, Israel, Marea Britanie și UE.

Prima tranșă, de 14.000 doze de vaccin Moderna, va ajunge și în România. Dozele vor intra în țară pe 13 ianuarie la Institutul Național de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară „CANTACUZINO”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse la București pe cale terestră.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri