Biofarm, unul dintre cei mai importanți producători de medicamente din România, raportează evoluții pozitive pentru rezultatele preliminare ale anului 2021: cifră de afaceri în valoare de 239 milioane lei și un profit net de 60 milioane lei, în creștere cu 11% față de 2020. În plus, Biofarm a raportat EBITDA de 82 milioane lei, în creștere cu 10% comparabil cu anul 2020.

„Evenimentele principale care au definit Biofarm în anul 2021 au fost: celebrarea celor 100 de ani de activitate neîntreruptă, inaugurarea uneia dintre cele mai moderne fabrici de medicamente din România și lansarea Biofen Extra, prin care am activat una dintre cele mai importante categorii CHC din punct de vedere potențial de business”, a declarat Cătălin Vicol, director general Biofarm.

Din punct de vedere sell-out (vânzările din farmacii către pacienți), Biofarm a încheiat, anul trecut, pe poziția a doua în termeni de volum, respectiv pe poziția a patra în termeni de valoare în categoria CHC (Consumer Health Care).

Biofen Extra, un medicament OTC (Over-the-counter) indicat în terapia durerilor severe, a devenit lider valoric în segmentul de combinații ibuprofen și paracetamol, în primele 8 luni de la lansare.

La finalul anului 2021, în categoria CHC, Biofarm ocupă poziția de lider din punct de vedere volumic în piețele de referință a nouă branduri din portofoliu: Colebil, Triferment, Bixtonim, Sennalax, Carmol, Nervocalmin, Carbocit, Extravalerianic și Devaricid.

Pe parcursul anului trecut, s-a finalizat procesul de revitalizare a identității vizuale pentru alte 9 branduri din portofoliul Biofarm. De asemenea, s-au alocat resurse consistente pentru lansarea unor campanii noi de comunicare, declinate 360 de grade, în vederea creșterii notorietății și a ratei de încercare pentru branduri focus din portofoliu.

Portofoliul Biofarm acoperă unele dintre cele mai importante arii terapeutice din divizia Consumer Healthcare – digestiv & metabolic, respirator & ORL, cardiovascular & circulator, sistem nervos, multivitamine, cu peste 20 de branduri reprezentative.

Cu o suprafață utilă de peste 10.000 mp și un flux de producție anual de peste 30 milioane de unități comerciale de comprimate și capsule și peste 10 milioane de produse în formă lichidă, noua fabrică Biofarm se aliniază obiectivelor strategice ale companiei: dezvoltarea portofoliului prin extensii de linie sau lansări de produse noi și extinderea pe piețe externe.

Biofarm® este unul dintre primii producători români de medicamente și suplimente alimentare. În prezent, Biofarm® este unul dintre primii 10 producători existenți pe piața farmaceutică din Romania, o piață dinamică și foarte competitivă. Biofarm® are un portofoliu competitiv de produse care acoperă 65 de arii terapeutice și investește în mod continuu în campanii media, comerciale și de marketing pentru promovarea propriilor produse.

Sursa foto: Biofarm

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri