Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a directorului adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, din cadrul Primăriei Capitalei, Cristian Plută, acuzat de luare de mită, relatează Agerpres.

Mandat de arestare preventivă a primit şi Silviu Stăncilă, cel care intermedia mita pentru Plută, în timp ce managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, a fost plasat în arest la domiciliu, iar omul de afaceri Dumitru Alexandru Paul a fost pus sub control judiciar.

Cristian Plută este acuzat de DNA că a cerut şi a primit 20.000 de euro de la George Mirel Cristescu, pentru a obţine numirea acestuia în fruntea spitalului din Colentina.

Banii i-au fost daţi de Cristescu lui Plută într-o pungă de hârtie, în timpul unei întâlniri la un restaurant din Capitală.

Plută a fost denunțat de superiorul său

Plută i-ar fi dat jumătate din bani şefei sale, Oana Sivache, directorul general al ASSMB, care a participat de altfel la întâlnirea din restaurant, însă aceasta l-a denunţat la DNA şi a înmânat banii procurorilor.

Probele procurorilor constau într-o înregistrare audio făcută de Oana Sivache, dar şi interceptări în mediul ambiental.

Cristian Plută mai este acuzat de DNA că a cerut şi primit 60.000 euro mită de la omul de afaceri Dumitru Alexandru Paul, iar la schimb firma acestuia, SC Palex Construcţii Instalaţii SRL, a primit un contract în valoare de 115 milioane lei, ce avea ca obiect efectuarea de lucrări de reparaţii la mai multe spitale din Bucureşti.

Directorul general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Oana Gabriela Sivache, cea care l-a denunțat pe Cristian Plută, a declarat că percheziţiile DNA la ASSMB nu aruncă "o pată neagră" asupra activităţii instituţiei, ci fac "lumină, curăţenie".

"Acesta este un moment important pentru noi, cei care ne dorim să muncim cinstit în această instituţie. Nu este o situaţie care să arunce o pată neagră asupra activităţii noastre, ci este un moment în care se face lumină, curăţenie. În calitatea mea de director general al ASSMB, am responsabilitatea şi onoarea de a fi în serviciul pacienţilor care au nevoie de ajutor, în toate cele 19 spitale administrate de Primăria Bucureşti", a arătat ea, luni, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la sediul ASSMB.

Totodată, a subliniat că liderii din sănătate trebuie să fie "modele de integritate" şi să pună pacientul în centrul deciziilor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri