O echipă de oameni de știință, condusă de o companie farmaceutică japoneză, se pregătește să înceapă testele pe oameni cu un nou medicament care a reușit să ducă la creșterea unor noi dinți în cazul animalelor testate.

Toregem Biopharma urmează să înceapă testele clinice în luna iulie a anului viitor, după ce a reușit să crească dinți noi la șoareci, relatează Japan Times, preluat de GlobalNews.

Dr. Katsu Takahashi, principalul cercetător din cadrul proiectului și șef al departamentului de stomatologie și chirurgie orală de la Institutul de Cercetare Medicală Kitano Hospital, spune că "ideea de a crește dinți noi este visul oricărui dentist".

În cadrul cercetărilor sale, pe care le desfășoară la Universitatea din Kyoto din 2005, Takahashi a descoperit o anumită genă la șoareci care afectează creșterea dinților.

Anticorpul pentru această genă, USAG-1, poate ajuta la stimularea creșterii dinților dacă este suprimat - iar oamenii de știință au lucrat de atunci pentru a dezvolta un "medicament cu anticorpi neutralizanți" care este capabil să blocheze USAG-1. Acum, echipa sa a testat teoria conform căreia "blocarea" acestei proteine ar putea duce la creșterea dinților.

După testele reușite pe șoareci, echipa a continuat să efectueze teste la fel de pozitive pe dihori - animale care au un model dentar similar cu cel al oamenilor.

Acum, testele se vor îndrepta către oameni adulți sănătoși și, dacă totul merge bine, echipa intenționează să organizeze un studiu clinic pentru medicament în 2025. Testele vor fi făcute pe copiii cu vârste cuprinse între doi și șase ani cu anodonție - o tulburare genetică rară care duce la absența a șase sau mai mulți dinți de lapte și/sau adulți.

Potrivit Japan Times, copiii implicați în studiul clinic vor fi injectați cu o doză a medicamentului pentru a vedea dacă acesta induce creșterea dinților.

În cazul în care va avea succes, medicamentul ar putea fi disponibil pentru aprobarea autorităților de reglementare până în 2030.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri