Sindicalişti de la Sanitas protestează în data de 25 ianuarie în faţa sediului Ministerului Muncii, cerând majorarea salariilor cu cel puţin 20%. Protestul are loc între orele 11:00 şi 13:00, după cum a anunţat Sanitas, pe Facebook, relatează Agerpres.

"Este a doua pichetare după aceea de la Finanţe. Estimăm un număr de 250 de participanţi. Pentru acest număr am primit aprobare. Pentru a nu depăşi, am mobilizat în jur de 250 de oameni. În acelaşi timp, domnul premier Ciolacu şi-a exprimat intenţia de a se vedea astăzi cu noi după această pichetare. Presupunând că a identificat deja soluţii pentru o viitoare creştere pe care am solicitat-o noi pentru toţi salariaţii din Sănătate şi Asistenţă socială, după ce vom picheta Ministerul de Finanţe o delegaţie a Federaţiei Sanitas se va prezenta la sediul Guvernului pentru negocieri. Revendicarea a rămas aceeaşi - vrem 20% pentru toată lumea", a declarat, pentru AGERPRES, Viorel Huşanu, preşedintele Uniunii Sindicale "Sanitas" Bucureşti.

Noi am început pregătirile pentru „HR 2.0 - Piața muncii, între prudență și încetinire economică”, unul din cele mai importante evenimente din România dedicate pieței muncii. Vrei să afli cum trebuie să arate o campanie eficientă de employer branding care să contribuie la o piață a muncii mai sustenabilă? Îți aducem experții de care ai nevoie, pe 3 aprilie 2024, la Hotel Sheraton. Aflăm împreună insight-uri valoroase, de la profesioniștii care contează și care dau tonul în piața de HR. Asigură-ți un loc înscriindu-te gratuit AICI.

Potrivit liderului sindical, în funcţie de propunerea făcută de premier, se va decide dacă va mai avea loc pichetarea programată în cursul săptămânii viitoare la Ministerul Sănătăţii şi se vor continua paşii spre greva generală.

"Vedem ce pune astăzi pe masă Guvernul, după care vom decide dacă facem săptămâna viitoare pichetarea pentru care avem aprobare la Ministerul Sănătăţii şi vom urma paşii spre greva generală. Pentru această grevă şi-au anunţat sprijinul şi celelalte sindicate mari din Sănătate astfel încât, pe lângă Sanitas, încă două sindicate vor să se coreleze cu noi să facem grevă în acelaşi, timp dacă astăzi nu va veni premierul cu o soluţie concretă", a explicat Huşanu.

El a estimat că au fost strânse peste 100.000 de semnături pentru susţinerea grevei generale. "Pe data de 18 ianuarie, aveam peste 70.000 de semnături. Listele au rămas în continuare în spitale. Probabil oamenii au mai semnat în continuare", a susţinut liderul Sanitas.

Sursa foto: Facebook/ Federația Sanitas din România

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri