De exemplu, in judetul Ilfov au picat in jur de 85% dintre candidati, iar in judetul Olt au picat 70% dintre liceeni, conform datelor Realitatea.net.

In Bucuresti, 45% dintre cei care au dat Bacalaureatul nu au luat examenul.

Pe de alta parte, la Hunedoara doar 33,5% dintre participanti au promovat, la Iaši in jur de 46% dintre cei care au dat examenul l-au si luat, iar in Alba rata de promovabilitate a fost de 47%.

De asemenea, in Arges si Dambovita au picat 62% dintre cei care s-au inscris la Bacalaureat. In Cluj rata de promovare a fost de 55%. In Brasov au promovat doar 50,2% dintre liceeni.

Rezultatele examenului de Bacalaureat sunt disponibile pe portatul Edu.ro, insa site-ul nu functioneaza, cel mai probabil din cauza numarului mare de accesari.

Primele rezultate pentru intreaga tara trebuie sa fie afisate astazi pana la ora 14.00.

"Vreau sa comentez doar datele finale", a comentat Ecaterina Adronescu la Realitatea TV.

Cei care nu sunt multumiti de notele obtinute pot face contestatii maine intre orele 8.00 si 12.00, rezultatele finale urmand sa fie publicate pe 13 iulie.

La editia din acest an a Bacalaureatului s-au inscris 170.000 de elevi, un numar mic avand in vedere ca ar fi trebuie sa se inscrie circa 330.000 de liceeni.

"Eu nu cred in aceste statistici. Vom face o analiza pe acest subiect", a mai spus Andronescu despre faptul ca doar jumatate dintre cei care trebuiau sa participe la examen s-au si inscris la probele de Bacalaureat.