Traian Basescu a aprins la finalul mitingului de la Cluj-Napoca o flacara pe care a numit-o „flacara democratiei”, spunand ca spera ca aceasta flacara sa arda pana la 29 iulie si ca va fi purtata prin tara de tineri de dreapta.

Relatarea Mediafax continua cu un citat din cuvantarea la miting: „De astazi (n.r. ¬ sambata) pana pe 29 iulie o flacara va arde, se va numi flacara democratiei si va fi purtata prin tara de tineri de dreapta. Daca pe 29 noaptea vom constata ca romanii au dat o lectie lui Crin si lui Victor, o vom mentine aprinsa, daca romanii vor spune «da» restauratiei, o vom stinge pana la alegerile viitoare”. Basescu a stabilit si traseul stafetei, flacara urmand sa circule de la Cluj, „capitala Ardealului”, spre Bucuresti. Dupa ce a aprins flacara, Basescu i-a inmanat-o unui tanar imbracat in tricou alb, relateaza Jurnalul National.

In cuvantarea lui Basescu mai apare o fraza „cheie” care trimite explicit actiunea lui Basescu la o practica interzisa. Presedintele suspendat lanseaza „flacara democratiei” cu urmatoarele cuvinte: „Ne-am gandit la ceva, daca tot se apropie Jocurile Olimpice. Ca de astazi si pana la 29 iulie o flacara apropiata de cea olimpica sa arda”.

Cititi mai mult pe Jurnalul.ro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
ANM: Cod galben de ninsoare, viscol și vreme rece
Setari Cookie-uri