Patru puncte de colectare selectiva cu tomberoane subterane au fost inaugurate sambata in Sectorul 3 din Capitala, inlocuind vechile containere de la scarile blocurilor, primarul Robert Negoita propunand-si sa introduca noul sistem in tot sectorul in decurs de un an.

Primaria Sectorului 3, in parteneriat cu Rosal, a implementat, sambata, in premiera in Bucuresti, sistemul subteran de colectare selectiva, potrivit unui comunicat al institutiei.

"Aceste pubele noi de colectare a deseurilor rezolva toate problemele pe care containerele vechi le creasera. Ma refer la imprastierea gunoiului, degradarea deseurilor biologice, dar si aspectul inestetic. Ne dorim ca in decurs de un an sa inlocuim toate containerele vechi cu pubele noi", a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoita.

Directorul Rosal Bogdan Niculescu a precizat pentru Mediafax ca au fost inlocuite vechile containere de la trei scari ale unui bloc de pe Aleea Barajul Dunarii, iar un alt punct de colectare cu containere subterane a fost amenajat pe Strada Murgeni. In fiecare punct au fost amplasate cate patru containere, pentru deseurile reciclabile si pentru cele menajere, pe o platforma care este coborata in subteran si ridicata la suprafata printr-un sistem actionat de masina care transporta gunoiul.

Prin inlocuirea vechilor containere de la scarile de bloc cu cele subterane, s-au creat si noi locuri de parcare, a mai aratat Niculescu.
Acesta a mai spus ca au fost identificate 380 de locuri in Sectorul 3 unde ar putea fi implementat acest sistem.

Reprezentantii primariei au mai aratat ca aceste containere subterane nu permit imprastierea gunoiului de catre oameni sau animale, raspandirea mirosurilor neplacute si, in plus, sunt protejate de intemperii si de riscul incendierii, reducandu-se costurile de mentenanta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Cod portocaliu de ninsori abundente și viscol în 12 județe
Setari Cookie-uri