Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat joi ca proiectul legat de reabilitarea scolilor prin programul BEI este aproape finalizat, la 80 de scoli, printre care si Scoala de Muzica si Arte, lucrarile sunt finalizate, iar la alte 19 au ramas de executat doar amenajarile interioare, scrie Mediafax.

"Proiectul legat de reabilitarea scolilor este aproape gata. Bucurestiul are in acest moment 100 de scoli la cheie. De retinut ca aceste scoli sunt in primul rand consolidate si reabilitate, dar si modernizate. Au laboratoare, cabinete, sali de sport, mobilier de ultima generatie, echipamente de inalta tehnologie. Doar in 19 unitati de invatamant se mai lucreaza la finisaje si la corpurile nou construite, procesul de invatamand nefiind afectat" a spus Sorin Oprescu, joi, dupa vizita la Scoala de Muzica si Arte nr. 3.

Valoarea lucrarilor desfasurate la Scoala de Muzica si Arte a fost de 798.319,87 de euro. "Scoala a fost dotata cu instrumente muzicale cu coarde, viori, viole, violoncel, harpa de concert, chitara clasica, instrumente performate adecvate atat procesului de invatamant cat si sustinerii de concerte. In continuare, scoala urmeaza sa fie dotata cu inca 17 tipuri de instrumente, printre care pian de concert cu coada, pianina mecanica, flaut, oboi, clarinet, fagot, chitara electrica, xilofon, a declarat pentru MEDIAFAX directorul Directiei de Investitii din Primaria Capitalei, Bogdan Hreapca.

Directorul unitatii de invatamant a spus ca cei 400 de elevi care studiaza muzica si artele la aceasta scoala au invatat, pe durata desfasurarii lucrarilor, in cinci unitati de invatamant si teatre, fiind elevi care, desi au finalizat un ciclu de invatamant, "nu au pus niciodata piciorul intr-o scoala de muzica".

"Aceasta a fost una dintre scolile incluse in pachetul celor 11 scoli mostenite cu problemele pe care le cunoasteti, anchete si alte procese", a precizat Sorin Oprescu.

Test drive cu o Mazda de...
Citeste si: Test drive cu o Mazda de 40.000 euro: CX-5 in echiparea Takumi Plus

Primarul Capitalei a mai spus ca, desi pe hartie programul de reabilitare a scolilor a inceput in anul 2000, lucrarile au inceput efectiv in 2008.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Proiectul de diminuare a bugetului Capitalei, pe ordinea de zi a CGMB