Presedintele Traian Basescu a participat la Conferinta pentru Securitate de la Munchen, unde a spus ca un dezastru in domeniul securitatii ar fi ca in Ucraina sa intervina armata pentru a calma situatia, facand un apel ca omologul de la Kiev sa nu trimita armata pe strazi, scrie Mediafax.

Basescu a spus ca este nevoie de o "abordare mai consistenta" privind perspectivele de aderare la UE pentru tarile din Parteneriatul Estic.

"E nevoie de o abordare mai consistenta. Nu poti doar sa le inviti la Asociere dar sa le spui ca nu e o garantie ca vor intra in UE. Cred ca UE trebuie sa fie mai puternica in crearea perspectivei de intrare in UE", a spus seful statului, citat de caleaeuropeana.ro.

El s-a referit si la problema conflictelor inghetate.

"Un alt lucru este ca din toate cele sase state ale Parteneriatului Estic, patru au conflicte inghetate. Trebuie sa gasim o solutie ca toate aceste state sa rezolve pentru totdeauna aceste conflicte inghetate. Aceste state nu au perspectiva apartenentei la UE daca nu isi rezolva conflictele", a precizat Basescu.

Citeste si:
Traian Basescu: Afara PSD! Sa vina PNL!
Traian Basescu: Afara PSD! Sa...

Presedintele a cerut omologului sau ucrainean sa nu cheme armata impotriva manifestantilor.

"Dezastrul in domeniul securitatii ar fi ca in Ucraina sa intervina Armata pentru a calma situatia. Fac un apel la presedintele Ucrainei sa nu trimita armata pe strazi", a spus Basescu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Curtea de Apel: Traian Basescu a colaborat cu Securitatea