Dunarea, pe sectoare din sapte judete, si rauri din 15 judete, majoritatea din jumatatea de est a tarii, se afla sub cod portocaliu de inundatii, conform actualizarii unor avertizari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INGHA).

Astfel, pana duminica la ora 6.00, avertizarea valabila pe Dunare vizeaza sectorul aval Turnu Magurele - Zimnicea (judetul Teleorman) si sectorul aval Calarasi-amonte Harsova (judetele Calarasi, Constanta si Ialomita), noteaza Mediafax.

Pana pe 5 iunie la ora 18.00, Dunarea se afla sub cod portocaliu si pe sectorul aval Harsova (judetele Constanta, Ialomita, Braila, Tulcea si Galati). Potrivit hidrologilor, avertizarea pe acest sector vizeaza, in primul rand, sectoarele cu diguri locale de aparare. Tot pe Dunare, pana in 3 iunie la ora 18.00, se afla sub cod galben sectorul Bechet-Calarasi (judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu si Calarasi). Sub cod galben se afla, pana in 5 iunie la 18.00, si sectorul aval Calarasi - Harsova (judetele Calarasi, Constanta si Ialomita).

Conform actualizarii unei alte avertizari, pana duminica la 18.00, se afla sub cod portocaliu raurile mici din judetele Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Botosani, Iasi, Suceava, Neamt si Bacau. Codul portocaliu vizeaza si raurile din bazinele hidrografice Barlad (judetele Iasi, Bacau, Vaslui si Galati), afluentii mici ai Prutului si Siretului din judetele Vrancea, Vaslui si Galati si raurile mici din Dobrogea (judetele Constanta si Tulcea).

Sub aceeasi avertizare se afla raurile din bazinele hidrografice Putna, Ramnicu Sarat (judetele Vrancea si Buzau), Jijia, Baseu (judetele Botosani si Iasi), Suceava, bazinul superior al Moldovei si afluentii sai (judetele Suceava si Neamt) si raul Prut - amonte Acumularea Stanca Costesti (judetul Botosani).

Tot pana duminica la 18.00 este in vigoare o atentionare cod galben ce vizeaza raurile din bazinele hidrografice Bega, Cerna si alte rauri mici din judetele Timis si Caras-Severin, Drincea, Desnatui, Jiu (judetele Mehedinti, Hunedoara, Gorj si Dolj), afluentii Oltului milociu si inferior din judetele Sibiu, Valcea si Olt, Vedea (judetele Olt, Arges si Teleorman), afluentii Argesului mijlociu si inferior (judetele Arges, Dambovita si Giurgiu), Ialomita - bazin superior si mijlociu (judetele Dambovita, Prahova, Ilfov si Ialomita), Siret superior si afluentii de dreapta (Suceava, Moldova, Bistrita, Trotus, Putna, Rm. Sarat si Buzau) din judetele Suceava, Neamt, Iasi, Bacau, Harghita, Vrancea, Buzau, Braila, afluentii Prutului din judetele Botosani si Iasi.

Sub cod galben sunt si raurile din bazinul superior si mijlociu al Oltului (judetele Harghita, Covasna si Brasov).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri