Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, într-un discurs difuzat duminică, că nimic nu va slăbi lupta ţării sale împotriva Rusiei, la o zi după ce Congresul SUA a adoptat un proiect de lege de finanţare temporară care omite ajutorul pentru Ucraina, informează Reuters, conform Agerpres.

Ministrul Apărării Rustem Umerov a declarat separat că a primit asigurări cu privire la asistenţa militară suplimentară într-un apel telefonic cu secretarul american al Apărării Lloyd Austin.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev a declarat că Ucraina lucrează cu partenerii săi americani pentru a se asigura că o nouă decizie bugetară va include fonduri pentru ţară şi că sprijinul SUA este intact.

Într-un discurs înregistrat pentru sărbătoarea Zilei Apărătorilor, preşedintele Zelenski nu a abordat direct votul din Congres, dar şi-a reiterat hotărârea de a lupta pentru victorie. "Nimeni nu va putea pune capăt stabilităţii, rezistenţei, forţei şi curajului Ucrainei", a spus el.

Acesta a adăugat că Ucraina va înceta să reziste şi să lupte doar în ziua victoriei."Pe măsură ce ne apropiem de aceasta în fiecare zi, spunem: Vom lupta atât timp cât este nevoie".

Preşedintele american Joe Biden a declarat duminică că republicanii s-au angajat să ofere ajutor Ucrainei printr-un vot separat, iar sprijinul SUA nu poate fi întrerupt în niciun caz.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Oleg Nikolenko, a încercat să-i liniştească pe ucraineni cu privire la viitorul sprijin al SUA în comentarii pe Facebook, subliniind că fondurile aprobate anterior nu vor fi afectate."Sprijinul pentru Ucraina rămâne neclintit în administraţia SUA, în ambele partide şi în camerele Congresului SUA şi, cel mai important, în rândul poporului american", a scris el.

Sursa foto: Shutterstock / Ruslan Lytvyn

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri