Angajatii din sistemul bugetar din Republica Moldova care nu au limba materna sau nu utilizeaza in mod curent romana vor putea urma cursuri gratuite, finantate de Inaltul Comisar pentru Minoritati Nationale din cadrul OSCE si Guvernul Finlandei.

Asociatia Nationala a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM) anunta organizarea unor cursuri de studiere gratuita a limbii romane in cadrul "Programului de instruire lingvistica pentru functionarii publici 2013-2014", finantat de catre Inaltul Comisar pentru Minoritati Nationale OSCE de la Haga si Guvernul Finlandei.

Potrivit unui comunicatul ANTEM, beneficiari ai cursurilor pot fi angajati din sistemul bugetar: primari, medici, profesori, juristi, politisti, procurori sau judecatori, noteaza Mediafax. O alta conditie este ca bugetarii sa nu aiba romana ca limba materna sau sa nu o utilizeze in mod curent. Cursurile se vor desfasura pe doua niveluri: incepatori si intermediari.

Cursurile pentru incepatori se vor desfasura in perioada septembrie 2014 – martie 2015, iar cele pentru nivel intermediar, intre septembrie 2014 – decembrie 2014. Bugetarii moldoveni vor putea aplica pentru acest program pana la 20 august.

Citeste si:
Munca de acasa: Tot ce trebuie sa stii ca sa muncesti legal
Munca de acasa: Tot ce...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Trei intrebari pe care sa ti le adresezi inainte de a accepta un job