Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Galati, colonelul Cristinel Radu, a declarat ca, potrivit informatiilor pe care le detine la ora actuala, in zona de nord a judetului sunt probleme in ceea ce priveste alimentarea cu energie electrica, fiind afecatate localitati precum Liesti, Frumusita, Oancea, Foltesti si Fartanesti.

Acesta a precizat ca mai multe echipe ale Electrica se afla la aceasta ora in zonele afectate pentru remedierea defectiunilor. Probleme au existat si in municipiul Galati unde imediat dupa producerea seismului apa rece s-a oprit in mai multe cartiere, dar furnizarea acesteia s-a reluat in urma cu putin timp.

De asemenea, in municipiul Galati, si la aceasta ora retelele de telefonie mobila functioneaza destul de greu, apelarea unui numar de telefon necesitand incercari repetate.

Citeste si:

Seismul de la ora 21,14, s-a produs la o adancime de 39 kilometri, in Vrancea, a avut magnitudinea de 5,7 grade pe Richter si a fost urmat de doua replici, cu magnitudinea de 2,8 si 3,3 grade pe scara Richter, produse la orele 22,24 si, respectiv, 22,30, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP). Dupa primele masuratori, INFP indicase pentru cutremurul principal o magnitudine de 5,5, iar ulterior una de 5,6 grade.

Directorul general INFP, Constantin Ionescu, a declarat ca dupa seismul produs, sambata seara, la ora 21,14, in Vrancea, nu sunt de asteptat alte cutremure mari in zona. Potrivit directorului INFP, seismul a fost unul oarecum atipic pentru zona Vrancea din punct de vedere al adancimii.

Cutremurul a fost resimtit la Bucuresti si in mai multe orase. Acesta este cel mai mare cutremur ca magnitudine produs anul acesta in Romania. Anul trecut, la 6 octombrie, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe Richter.

Sursa foto: Electricitate, Shutterstock.com