Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" arata ca circulatia trenurilor pe intreaga retea feroviara se desfasoara in conditii de iarna, din cauza temperaturilor scazute inregistrate la nivel national, scrie Mediafax.

Personalul feroviar verifica sinele, macazurile si liniile de contact, in statii si in linie curenta, astfel incat sa se intervina si sa se remedieze orice posibila defectiune tehnica, a precizat sursa citata.

Calatorii sunt sfatuiti ca, inainte de plecarea la drum, sa se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare despre mersul trenului cu care intentioneaza sa calatoreasca. Numerele de telefon de la statiile CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro, la sectiunea Info Utile/Informatii Telefonice, iar situatia actualizata privind circulatia trenurilor este afisata pe site-ul cci.cfr.ro/mt/default.asp.

Pasagerii care doresc sa renunte la calatorie vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor pentru parcursul neefectuat. Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, in toata tara vor fi, pana vineri, temperaturi minime sub minus 15 grade si, in unele zone, sub minus 25 de grade, iar in timpul zilei se vor inregistra temperaturi maxime intre minus zece si zero grade.

Sursa foto: Trenuri/Shutterstock.com