Primaria Sectorului 6 a dat in judecata Regia Autonoma a Distributiei si Exploatarii Filmelor (RADEF) RomaniaFilm, pentru a recupera cladirea cinematografului Favorit, unde se doreste realizarea centrului cultural comunitar Favorit.

Primaria Sectorului 6 a actionat in instanta Regia Autonoma de Distributie si Exploatare a Filmelor. Dosarul a fost inregistrat la Tribunalul Bucuresti, in acelasi caz fiind dat in judecata si Consiliul Local al Primariei Capitalei. Conform unui comunicat de presa al Grupului Initiativa Favorit, proprietarul cladirii cinematografului Favorit este Ministerul Culturii, iar administratorul de drept este RADEF RomaniaFilm, care functioneaza pe baza de gestiune economica si autonomie financiara. RADEF RomaniaFilm se afla sub autoritatea Ministerului Culturii, nu in subordinea sau coordonarea acestuia, scrie Mediafax.

"Deoarece RADEF RomaniaFilm nu are Consiliu de Administratie care sa poata decide trecerea legala a cinematografului Favorit la primarie, reprezentantii grupului 'Initiativa Favorit' au fost in audienta la Ministerul Culturii (26 martie 2015), la domnul Bogdan Stanoevici (secretar de stat), si au aflat ca numirea membrilor consiliului de administratie, de catre Ministerul Culturii, se face pe baza unei evaluari/selectii prealabile, care in anul 2014 si in primul trimestru al anului 2015 a esuat 'din lipsa de candidati'. De asemenea, grupul a fost informat ca Ministerul Culturii a solicitat Ministerului de Finante sa modifice legislatia, astfel incat consiliul sa poata fi numit direct de catre Ministerul Culturii, printr-un ordin de ministru", conform sursei citate.

In ultimii cinci ani, potrivit reprezentatilor Grupului Initiativa Favorit, au fost facute demersuri catre toate autoritatile implicate in reabilitarea cinematografului Favorit si transformarea acestuia intr-un centru cultural comunitar. In acest interval si Primaria Sectorului 6 a realizat un studiu de fezabilitate, un proiect tehnic si a alocat din bugetul local fonduri pentru realizarea proiectului in 2013, 2014 si 2015.

Sursa citata arata ca un demers asemanator a avut si Primaria Timisoara, care a dat in judecata RADEF RomaniaFilm, pentru recuperarea cinematografelor din localitate, si a castigat in prima instanta.

Citeste si:
Firea, despre avaria din sectoarele 2 si 3: A fost un sabotaj...
Firea, despre avaria din...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Coronavirus| Bilanț sumbru în Italia: 969 noi decese în ultimele 24 de ore
Setari Cookie-uri