Clubul Dinamo a fost sanctionat de catre Jandarmeria Capitalei cu o amenda de 40.000 de lei, ca urmare a incidentelor de la derbiul de duminica seara, cu Steaua, castigat de echipa pregatita de Constantin Galca cu scorul de 3-1.

Gruparea din Soseaua Stefan cel Mare a fost sanctionata deoarece nu a respectat obligatiile prevazute de lege, nu a luat masurile necesare pentru interzicerea introducerii si folosirii in arena sportiva a materialelor pirotehnice de catre suporterii participanti la meci si nu a asigurat un sistem functional de contorizare a accesului spectatorilor, arata Mediafax.

De asemenea, pentru nerespectarea prevederilor Planului de Actiune aprobat de Unitatea de Jandarmi, firma de securitate a fost sanctionata cu amenda in valoare de 1000 lei, iar trei agenti de securitate au fost sanctionati contraventional cu 500 de lei fiecare, pentru nerespectarea obligatiilor prevazute in planul de actiune. Noua suporteri au fost condusi la sectia de politie pentru intocmirea actelor de constatare pentru folosirea de materiale pirotehnice, fapta pentru care risca inchisoare de la 6 luni la 5 ani.

"Jandarmeria Capitalei a constatat mai multe abateri de la prevederile legale in vigoare, savarsite de catre clubul organizator, de firma de paza si de catre unii dintre suporteri. Inainte de inceperea partidei, in Peluza Nord a stadionului, suporterii dinamovisti au aprins materiale pirotehnice si au aruncat o parte din ele spre terenul de joc, fapt ce a condus la amanarea inceperii meciului.

La inceperea celei de-a doua reprize, suporterii dinamovisti din Peluza Nord a stadionului au aprins si au aruncat cu materiale pirotehnice spre terenul de joc, iar arbitrul a intrerupt partida. Dupa transmiterea apelurilor la calm de la statia de amplificare a stadionului, la aproximativ 20 de minute de la inceperea celei de-a doua reprize, partida a fost reluata", se arata in comunicatul Jandarmeriei.

Citeste si:
Proiect: Firmele pot amana amenzile pana la solutionarea in instanta
Companiile ar putea amana...

"Jandarmeria Capitalei analizeaza imaginile surprinse de camerele video de supraveghere ale stadionului pentru identificarea si altor suporteri care au folosit materiale pirotehnice", se mai mentioneaza in comunicat.

Formatia Steaua a invins, duminica seara, pe Arena Nationala, cu scorul de 3-1 (0-0), echipa Dinamo, in derbiul etapei a XXX-a a Ligii I, meci marcat de incidente, si s-a apropiat la doua puncte de liderul clasamentului, ASA Targu Mures. Golurile invingatorilor au fost marcate de Stanciu '76 (penalti), '79 si Prepelita '90+23 (penalti). Pentru Dinamo a inscris Elhamed, in minutul 90+16.

Sursa foto: Christopher Voitus

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Jurnalistul german amendat la protestele din P-ta Victoriei a castigat