Invatamantul din Romania ofera elevilor sai o adevarata scoala de discriminare inca de la varste fragede, unde profesori, parinti si copii invata ca saracia, boala sau etnia sunt defecte impardonabile in societate, potrivit Adevarul.

Dizabilitatile, etnia sau saracia sunt pietrele de moara pe care copiii le trag dupa ei inca din primii ani de scoala. Asta este semnalul de alarma tras de specialistii Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) care atrag atentia ca aproape jumatate dintre plangerile pe care le-au inregistrat anul trecut au provenit din mediul scolar. „In ultimii 2-3 ani s-au inmultit plangerile la CNCD. Ele vizeaza accesul la educatie a copiilor cu dizabilitati, sistemul de salarizare al profesorilor si discursul prin care se aduce ofensa la adresa unor elevi”, a explicat Csaba Asztalos, presedintele CNCD.

„Exista discriminare profunda in scolile din Romania, mai ales privind etnia si nivelul material si mai ales la clasele mici, unde invatatorii nici nu se straduiesc sa ascunda ca favorizeaza un copil pentru ca parintii aduc cele mai scumpe cadouri. Copiii sunt deprimati, intristati si descurajati sa invete”, sustine si Diana Ioanes, psiholog scolar la Colegiul National Bilingv „George Cosbuc” din Capitala.

Citeste articolul integral pe adevarul.ro.

Citeste si:
Un oras din Romania ofera profesorilor transport la pret redus
Peste 11.200 de persoane care...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Lista problemelor ,,autostrazii - muzeu", Lugoj-Deva, lot 3