Un fost recrutor Google a vorbit despre greșelile comune făcute în CV-uri care ar putea împiedica un candidat să obțină jobul la care visează, în cadrul gigantului tehnologic. Specialistul HR spune, totodată, că îi încurajează pe cei care își fac CV-urile să apeleze și la ChatGPT.

Ce greșeli să nu faci în CV. Sfaturile unui fost recrutor de la Google

Locurile de muncă de la Google sunt extrem de râvnite, peste tot în lume. Compania de tehnologie primește până la două milioane de CV-uri pe an, după cum arăta o statistică preluată din Forbes, din 2014. Competiția e mare, ba chiar putem spune, mai mult sau mai puțin în glumă, că este mai ușor să intra la Harvard decât să obții un loc de muncă la Google. Acesta este și motivul pentru care este mai mult decât necesar să impresionezi recrutorii încă de la început. Prim impresia chiar contează, așa că trebuie să-ți construiești CV-ul cât mai bine, potrivit Business Insider.

Nolan Church, co-fondator și CEO al platformei de talent executiv Continuum, a lucrat ca recruiter Google din 2012 până în 2015. El a declarat pentru CNBC că un lucru pe care nu vrea să îl vadă în CV-urile candidaților este un bloc mare de text. „Vorbim aici de un flux nesfârșit de text, adică de cuvinte multe, dar care nu spun nimic”.

Cu alte cuvinte, vorba multă, sărăcia omului, este de părere specialistul HR, care explică faptul că un astfel de CV nu ajunge prea departe.

Concizia și claritatea sunt două elemente esențiale atunci când vine vorba de redactarea unui CV. Cea mai importantă secțiune sau parte dintr-un CV este partea de început a acestuia, adică prima jumătate a CV-ului. Recrutorii tind să se uite cel mai mult în prima parte a CV-ului, iar ulterior se uită cumva pe diagonală pe cealaltă parte. În medie, recrutorii alocă doar 7,4 secunde pentru a examina un CV. Pe masa lor (sau în inboxul lor) ajung zeci sau chiar sute de CV-uri, așa că ei nu vor avea niciodată timp să examineze de la cap la coadă absolut toate CV-urile pe care ei le primesc. Prin urmare, HR-ii scanează vizual foarte rapid CV-urile trimise de candidați și îi cheamă la interviu doar pe cei care au atras atenția.

Fostul recrutor de la Google îi sfătuiește pe candidații care își realizează CV-ul cu care aplică la un loc de muncă aplicații precum ChatGPT sau Grammarly pentru a-și aduce documentul la o formă cât mai apropiată de cea care trebuie să ajungă pe masa recutorului. Reamintim faptul că Google a concediat 12.000 de angajați în acest an, în efortul de a reduce costurile. Prin urmare, procesul de recrutare va fi, probabil, mai strict și mai dificil, în contextul în care compania va selecta și angaja în cele din urmă mai puține persoane.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri