Șefii toxici există de când lumea și pământul, iar micromanagementul s-a impus în fața angajaților cu mult înainte de a se numi așa. Un avantaj pentru tine este că mulți dintre ei își dau în vileag personalitatea încă de la interviul de angajare, motiv pentru care poți să vezi încă de atunci care sunt semnalele care arată că respectiva persoană este un șef toxic. Iată care sunt acestea.

1. Nu întreabă aproape niciodată de tine

Este posibil să ai de-a face cu un șef narcisist dacă vorbește mai mult despre el însuși în timpul interviului de angajare decât despre trecutul sau experiența ta. Dacă auzi de la el fraze de genul „Când am preluat departamentul, lucrurile au început să meargă foarte bine” sau „Proiectul acela a fost un dezastru până când am intrat eu și l-am schimbat”, este un semnal că el pune binele său mai presus de cel al echipei sale. Din gura unui astfel de manager vei auzi, de asemenea, mai multe raportări de „eu” și mai puțini referiri la „noi”, în sensul de echipă, potrivit CNBC.

2. Are o atitudine batjocoritoare față de ceilalți

Observă cum îi tratează pe ceilalți angajați și pe ceilalți manageri. Dacă îi ignoră sau dacă se răstește la ei, în mod clar nu este un șef „de păstrat”. Iar aceste lucruri pot fi observate și de la un interviu de angajare. De pildă, dacă o altă persoană din companie intră în încăpere și îl roagă pe manager să semneze niște acte, iar el răspunde cu o replică de genul „Nu vezi că sunt în mijlocul unei activități?”, înseamnă că este un șef dificil care nu manifestă empatie și înțelegere.

Noi am început pregătirile pentru „HR 2.0 - Piața muncii, între prudență și încetinire economică”, unul din cele mai importante evenimente din România dedicate pieței muncii. Vrei să afli cum trebuie să arate o campanie eficientă de employer branding care să contribuie la o piață a muncii mai sustenabilă? Îți aducem experții de care ai nevoie, pe 3 aprilie 2024, la Hotel Sheraton. Aflăm împreună insight-uri valoroase, de la profesioniștii care contează și care dau tonul în piața de HR. Asigură-ți un loc înscriindu-te gratuit AICI.

3. Te face să te îndoiești de realitatea ta

Condus de propriile nesiguranțe, un șef narcisist ar putea încerca să-ți pună la îndoială realizările și experiența. Dacă îi povestești unui astfel de șef despre un atuu pe care îl ai sau despre o experiență de lucru în care te-ai descurcat bine, așteaptă-te să primești răspunsuri de genul „Pare puțin exagerat” sau „Asta e tot ce ai făcut?”.Acestea sunt semne clare că munca pentru un astfel de manager te va face să te îndoiești de aptitudinile și abilitățile tale.

Cum să „miroși” un șef toxic. 5 tipuri de șefi groaznici de care să te fereștiSursa foto: Shutterstock

4. Face promisiuni mari fără a avea un plan concret

Un șef narcisist îți va vinde o viziune asupra viitorului de care nu doar că vei aparține, ci vei fi un pion cheie. Cu toate acestea, planul nu este unul fundamentat pe acțiuni concrete, cu multe detalii care sunt neclare. Un astfel de șef poate fi „mirosit” și de la un interviu de angajare pentru că de regulă îi scapă fraze care sună prea bine ca să fie adevărate, de genul „Cred că ai putea deveni un CEO la un moment dat, aici”.

5. Te critică în mod nefondat

Feedback-ul constructiv și profesionist, acordat în cadrul unui loc de muncă, nu se află în trusa de instrumente a narcisistului. El s-ar putea să spună lucruri precum „Abordare interesantă, dar pare puțin depășită” sau „Este intrigant cum măsori succesul, dar nu sunt sigur că aș numi asta o victorie”.

Dacă feedback-ul pare inutil și mai degrabă se simte ca un atac subtil, înseamnă că te confrunți cu un șef toxic. Acest lucru este, de asemenea, un semn că vei fi subminat constant de acel manager

Dacă ai văzut deja semnalele de mai sus la interviu de angajare pe care l-ai avut cu un manager și nu cu un recrutor, trebuie să știi că un interviu de angajare este o stradă cu două sensuri. Și tu evaluezi la fel de mult managerul pe cât te evaluează el pe tine. Așa că ai încredere în instinctele tale și nu-ți fie teamă să renunți la o oportunitate care nu ți se pare din start potrivită.

Sursa foto: captura video / YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri