Douasprezece trenuri de calatori care circulau pe ruta Bucuresti-Constanta si alte doua pe relatia Constanta-Buzau au fost anulate, duminica, din cauza zapezii si a viscolului, iar mai multe trenuri ajung la destinatii cu intarzieri care depasesc, in unele cazuri, doua ore.

Potrivit companiei CFR, traficul feroviar pe intrega retea de cale ferata este adaptat la conditiile meteo nefavorabile si pe pe segmentele de cale ferata Bucuresti - Lehliu, Urziceni - Slobozia si Videle - Giurgiu se intervine cu pluguri pentru deszapezire, noteaza Mediafax. Pentru a permite interventia cu utilaje pentru deszapezire, CFR a solicitat operatorului national de transport feroviar de calatori anularea a 12 trenuri care circulau pe magistrala Bucuresti - Constanta si a doua trenuri de pe relatia Constanta - Buzau, pasagerii urmand sa fie preluati de alte garnituri inscrise in grafic pe segmentele respective, au precizat reprezentantii CFR.

In noaptea de simbata spre duminica, din cauza viscolului a fost inregistrat un deranjament tehnic la linia de contact intre statiile Pasarea si Branesti, lucrarile de remediere fiind finalizate in jurul orei 7.00.

"Pe tot parcursul zilei se vor face verificari permanente la infrastructura si la echipamentele feroviare pe toate sectiile de cale ferata de pe raza judetelor aflate sub incidenta celor doua coduri de vreme nefavorabila, CFR SA mentine legatura cu toti operatorii de transport feroviar de calatori si de marfa (OTF), astfel incat, functie de evolutia vremii, circulatia trenurilor sa fie asigurata pe toate magistralele feroviare. De asemenea, pentru a-si putea informa din timp calatorii, daca apar modificari in circulatia trenurilor inscrise in trafic, operatorii de transport feroviar sunt in permanenta avizati asupra conditiilor de circulatie pe sectiile de cale ferata", se arata intr-un comunicat de presa al companiei de transport feroviar.

Pasagerii sunt sfatuiti sa se informeze despre conditiile meteo si sa apeleze telefonic gara CFR din localitatea de plecare pentru informatii actualizate despre mersul trenului cu care intentioneaza sa calatoreasca. De asemenea, calatorii se pot informa cu privire la ora de sosire sau de plecare a trenurilor din garile Bucuresti Nord, Brasov, Craiova si Timisoara pe site-ul cfr.ro, la domeniul camere web sau accesand direct link-ul.

Citeste si:
CFR: Circulatia feroviara in zona Capitalei a reintrat in grafic
CFR SA: Trenurile intra in...

Bucurestiul si 11 judete din sud-estul tarii sunt, pana duminica seara, sub avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol, iar alte 12 judete din sud, est si centru au fost avertizate cu cod galben. In Bucuresti si judetele Ilfov, Prahova, Buzau, Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Braila, Vrancea, Galati, Tulcea si Constanta, avertizate cu cod portocaliu, vantul depaseste la rafala viteze de 70-80 de kilometri pe ora, zapada este troienita si vizibilitatea este redusa sub 50 de metri. Sub avertizare cod galben sunt judetele Vaslui, Bacau, Covasna, Brasov, Dambovita, Teleorman, Arges, Valcea, Olt, Dolj, Giurgiu si Mehedinti.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Cum se circula in sudul tarii. Ce trenuri sunt anulate/ A2, inchisa