Liderul USR, Cătălin Drulă, a declarat că preşedintele Klaus Iohannis a numit mai mulţi premieri de la PSD decât Ion Iliescu şi că aceasta reprezintă "o trădare a intenţiei" electoratului, notează Agerpres.

"Iată că astăzi se întâmplă un record negativ. Klaus Iohannis tocmai a numit mai mulţi premieri de la PSD decât Ion Iliescu. Este un moment ruşinos pentru democraţia românească. Este cea mai mare trădare a intenţiei electoratului. Electoratul a votat pentru modernizare, nu pentru stagnare, clientelism, speciali şi găşti de partid. În 2020, românii au fost minţiţi şi amăgiţi şi acum, fără nicio ruşine, i se dă mandatul lui Marcel Ciolacu pentru a continua stagnarea. Pentru că ceea ce numesc în mod fals preşedintele Iohannis, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă 'stabilitate' este de fapt o stagnare. Este păstrarea reţelelor vechi de influenţă, este băgatul mânii până la cot în banul public, înseamnă pensii speciale, înseamnă privilegii, înseamnă distrugerea PNRR", a arătat Drulă într-o declaraţie susţinută la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că USR a participat la consultările de la Cotroceni din respect faţă de Constituţia României, dar şi pentru a-i transmite preşedintelui Klaus Iohannis "mesajul acelor români pe care nu-i mai ascultă". El a menţionat că este vorba despre acea parte a societăţii româneşti care îşi doreşte modernizarea ţării, "dar a fost păcălită" la ultimele alegeri.

"România stă pe loc sau dă chiar înapoi cu o guvernare care nu serveşte decât un singur interes: interesul găştilor de partid, în fruntea cărora s-a pus preşedintele Iohannis. Acesta este mesajul pe care i l-am transmis la Cotroceni. I-am spus că ar fi avut o soluţie, că USR a fost întotdeauna parte din mişcarea reformistă, că românii au votat pentru reforme şi pentru modernizare şi că i-a trădat", a precizat liderul USR.

Drulă a adăugat că preşedintele i-a anunţat că îl va numi pe Marcel Ciolacu pentru funcţia de premier.

Potrivit liderului USR, "marele record" al fostului premier Nicolae Ciucă este "că a plecat cu acei 18.000 de lei, pensie specială, neatinşi", după 19 luni la guvernare. El a reproşat actualei coaliţii că nu realizează reformele din PNRR şi că tranşa a doua este în continuare blocată.

"Nu există prosperitate fără o economie sănătoasă, iar PSD şi PNL distrug economia României", a susţinut el.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri