Casa Regala a pregatit, sambata, o intalnire oficiala cu premierul Ciolos si un concert fastuos sustinut de Camerata Regala, cu ocazia aniversarii celor 67 de ani ai Principesei Margareta, Custodele Coroanei, zi de nastere ce coincide cu implinirea a 135 de ani de la proclamarea Regatului Romaniei, potrivit Mediafax.

Custodele Coroanei si Principele Radu ii vor primi in Biroul istoric al Regelui Carol I, sambata, de la ora 16:45, chiar de ziua de nastere a Principesei Margareta, pe premierul, Dacian Ciolos, impreuna cu sotia sa Valerie Ciolos, si pe viceprim-ministrul Vasile Dancu, alaturi de Maria Dancu, la Castelul Peles din Sinaia, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial al Casei Regale.

Sarbatorirea de sambata de la Castelul Regal va continua cu un concert sustinut de Camerata Regala, ce incepe la 17:00, dedicat celei de-a 135-a aniversari a Proclamarii Regatului Romaniei si zilei de nastere a Principesei Margareta, Custodele Coroanei. Solista concertului va fi mezzosoprana Alexandra Hordoan, iar repertoriul include fragmente din creatii clasice faimoase de Mozart, Pucini, Bizet si Holst.

Dupa concert, de la ora 18:00, Principesa Margareta si Principele Radu, insotiti de Principesa Maria, se vor intalni cu invitatii in cadrul unei receptii, in Salonul Italian si in Salonul Maur.

Principesa Margareta a Romaniei a fost desemnata Custode al Coroanei dupa retragerea din viata publica a Regele Mihai I anuntata oficial pe 2 martie. Regelui i s-au depistat probleme grave de sanatate, iar in urma deciziei de a sta la adapost de viata publica, Regele Mihai I transmis urmatorul mesaj: "In ultimele saptamani, am primit vestea unui serios diagnostic medical.

Citeste si:
Fiat sarbatoreste 120 de ani de la primul automobil
Fiat sarbatoreste 120 de ani...

Aceasta situatie vine in anul in care Familia si Tara sarbatoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei si a Statului Roman modern. Sunt sigur ca fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va gasi intelepciunea si forta de a ma reprezenta si de a duce la indeplinire toate actiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal sa-si continue menirea si sa prezinte sfatul sau Custodelui Coroanei".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Mircea Cartarescu si Ministrul Educatiei, decorati de Casa Regala