Generalul James Jones, unul dintre cei mai importanti lideri militari americani, cu o cariera prestigioasa in domeniul securitatii nationale, a fost intr-o scurta vizita in Romania, fiind primit de presedintele Klaus Iohannis si de alti oficiali romani, conform Adevarul.

Domnule general, pentru inceput vreau sa va intreb despre intalnirea cu presedintele Romaniei. Ce subiecte ati discutat cu domnul presedinte Klaus Iohannis?

In general, am discutat despre viitorul summit NATO, care este foarte important. Am discutat despre problemele securitatii regionale si, de asemenea, despre probleme economice. In mare, am discutat despre pace, stabilitate si securitate. Momentan, eu reprezint Consiliul Atlantic al Statelor Unite, un Consiliu strategic. Suntem de acord cu prietenii din Romania ca Marea Neagra si flancul sud-estic al NATO sunt mult prea deschise, desi ma bucura prezenta temporara a puscasilor marini americani aici, in Romania, pentru antrenamente. Au trecut aproximativ 10 ani de cand m-am retras din NATO si aceasta este prima mea vizita inapoi in Romania. Sunt incurajat de ceea ce am vazut si am auzit dupa discutiile cu presedintele, cu ministrul Apararii si ministrul de Externe. Au fost doua zile foarte rodnice si ma voi intoarce in Statele Unite cu gandul la modalitati in care putem sa ajutam mai mult aici, in Romania si, mai ales, in Marea Neagra.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Gilmanshin / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Disputa intre aliati la summitul NATO. Contre intre Merkel si Trump