Procesul electoral a fost intrerupt pentru cateva zeci de minute la o sectie de vot din Galati

Procesul electoral a fost intrerupt pentru cateva zeci de minute la o sectie de vot din municipiul Galati, dupa ce doi alegatori ar fi primit cate un buletin de vot in plus, unul cu candidatii la Primarie, celalalt cu cei la Consiliul Judetean.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Galati, Stefan Gohoreanu, a declarat ca la sectia numarul 58 de la Scoala numarul 17 din municipiul Galati au existat doua incidente. Astfel, un membru al sectiei de votare ar fi dat unui alegator doua buletine de vot pentru Consiliul Judetean, pe care alegatorul le-a stampilat, dar pe care insa nu le-a mai introdus in urna, pentru ca a fost vazut de un membru al sectiei, potrivit News.ro.

De asemenea, potrivit lui Gohoreanu, un alt alegator ar fi primit doua buletine de vot pentru alegerea primarului, pe care le-ar fi stampilat, dar nu le-a mai introdus in urna, fiind vazut de un membru al sectiei. Procesul electoral la aceasta sectie de vot a fost oprit timp de aproximativ 20 de minute. Presedintele Biroului Electoral Municipal (BEM) Galati, Mihaela Oancea, a declarat ca Politia a fost sesizata in aceste cazuri, iar procesul electoral se desfasoara fara probleme in prezent.

Oancea a mai spus ca PMP a depus o sesizare la BEM Galati in care arata ca un candidat ALDE la alegerile locale, care detine un bar, a distribuit bauturi alcoolice in apropierea sectiilor de votare de la Liceul CFR din municipiu. In judetul Galati, sunt asteptati la urne 522.516 de alegatori, din care 260.403 in municipiul Galati. In total au fost tiparite 574.772 de buletine de vot, fiind amenajate 436 de sectii de votare, 176 in Galati.

Sursa foto: tlegend / Shutterstock

Citeste si:
96 sesizari privind probleme in procesul electoral pana acum
MAI: 96 sesizari privind...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri