Hidrologii au emis, sambata, avertizare de inundatii pentru 13 bazine hidrografice din cea mai mare parte a tarii, fiind anuntate scurgeri de pe versanti, cresteri ale debitelor raurilor si viituri, pana luni, la ora 12.00. Cele mai periculoase fenomene sunt asteptate pe unele rauri mici din judetele Maramures, Bistrita-Nasaud, Vrancea, Buzau si Galati.

Hidrologii au emis, sambata, o avertizare cod galben de inundatii locale pentru bazinele hidrografice Viseu, Iza, Tur, Somes, Prahova, Buzau, Ramnicu Sarat, Putna, Trotus, Barlad, afluentii mici ai Siretului, afluentii Prutului si raurile din Dobrogea, potrivit News.ro. De asemenea, se preconizeaza ca vor aparea scurgeri importante de pe versanti, torenti, paraie si viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii local si cresteri de debite.

Avertizarea este valabila de sambata, de la ora 14.00, pana duminica, la ora 10.00, pe raurile din bazinele hidrografice: Viseu, Iza, Lapus (judetul Maramures), Tur (judetul Satu Mare), Somesul Mare (judetul Bistrita Nasaud), afluentii mici ai Somesului (judetele Cluj, Salaj, Maramures si Satu-Mare). ”Fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din judetele Maramures si Bistrita-Nasaud”, avertizeaza hidrologii.

Totodata, este cod galben, de sambata, de la ora 14.00, pana luni, la ora 12:00, pe raurile din bazinele hidrografice: Prahova (judetul Prahova), Buzau (judetele Brasov, Covasna, Buzau), Putna (judetul Vrancea), Ramnicu Sarat (judetele Vrancea, Buzau), Trotus (judetele Harghita, Neamt si Bacau), Barlad (judetele Iasi, Neamt, Bacau, Vrancea, Vaslui si Galati), afluentii mici ai Siretului (judetele Bacau, Neamt, Vrancea si Galati), afluentii Prutului (judetele Vaslui si Galati) si raurile din Dobrogea (judetele Constanta si Tulcea).

In acest interval, de timp fenomenele pericoloase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din judetele Vrancea, Buzau si Galati. De asemenea, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri.

Sursa foto: Niyom Napalai / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri