Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, a anuntat ca, incepand de joi, 1 martie 2018, salariile tuturor medicilor si asistentelor din Romania vor urca pe grila din 2022, scrie Hotnews.

Astfel, potrivit ministrului Muncii, un medic primar va ajunge cu salariul de la 4.000 de lei la 15.000 de lei.

"Este vorba de absolut toti medicii si toate asistentele care urca pe grila din 2022 direct, incepand de maine (joi - n.r.), va vom transmite salariile ca sa vedeti despre ce este vorba. Pot sa va spun ca un medic primar, de exemplu, de la 4.000 ajunge la 15.000 de lei, la care se adauga in mod evident vechimea si celelalte sporuri de care beneficiaza. In sistemul de sanatate, salariile chiar vor fi foarte mari si ne-am bucurat sa constatam ca inca de anul trecut s-a redus exodul medicilor cu 40% doar pe promisiunea ca vor creste salariile", a spus Lia Olguta Vasilescu, la Palatul Parlamentului, intrebata pentru ce categorii de salariati vor creste salariile incepand cu 1 martie.

Vasilescu a adaugat ca exodul medicilor este o problema nationala.

"Speram ca incepand din acest an, pe aceasta masura pe care am luat-o, sa stopam in totalitate exodul medicilor, pentru ca avem nevoie de ei. Sunt foarte multe unitati sanitare in care se scot posturi de medici la concurs si nu se mai prezinta nimeni, deci e o problema nationala", a mentionat ea.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri