Romanul Tibi Useriu a castigat pentru a treia oara consecutiv Ultramaratonul Arctic, una dintre cele mai dure curse de pe mapamond de acest fel, scrie Digi24.

Romanul a incheiat victorios cei 617 kilometri din acest an, cu 57 mai multi decat in 2017.

Useriu a trecut linia de sosire la mare distanta de urmatorul concurent si a devenit, astfel, singurul om din lume care a castigat de trei ori consecutiv Ultramaratonul de la Cercul Polar.

Si de aceasta data, Useriu a trecut linia de start tinand in maini steagul Romaniei, care avea acum pe el si insemnele Centenarului Marii Uniri. De asemenea, organizatorii l-au intampinat pe Tibi in acordurile Imnului National al Romaniei si l-au imbratisat si felicitat.

Editia din acest an a ultramaratonului a fost una aniversara, cea de-a zecea, astfel ca organizatorii au decis sa schimbe traseul si sa il lungeasca cu 30 de mile (aproximativ 50 kilometri).

Cele mai importante momente...

Din totalul de 617 kilometri, aproximativ 280 au fost parcursi pe Ice Road, un fluviu inghetat. Chiar daca temperaturile au fost mai ridicate fata de anii trecuti, vantul si ninsoarea le-au pus adesea probleme concurentilor.

La startul cursei au fost inscrisi 23 de concurenti care intentionau sa parcurga intregul traseu, insa 16 dintre ei au abandonat pe parcurs. Printre acestia s-au numarat si ceilalti trei romani inscrisi in competitie: Levente Polgar, Florentina Iofcea si Avram Iancu.

Tibi Useriu s-a impus ca lider al cursei inca din prima zi, astfel ca la linia de sosire avea un avans de peste 80 kilometri fata de urmatorul clasat, irlandezul Paul Deasy.

In ultima saptamana, Tibi a comunicat prin telefon cu cei de la asociatia Tasuleasa Social, condusa de fratele sau, Alin, care au publicat pe Facebook zilnic un raport de cursa, pentru a-i tine la curent pe sustinatorii lui Useriu cu evolutia acestuia.

Citeste si:
Jaguar lanseaza noul F-Type
Jaguar lanseaza noul F-Type

De altfel, acesti sustinatori au decis sa pregateasca atat lui Tibi, cat si celorlalti trei romani participanti, cate o surpriza la intoarcere, constand in tricouri inscriptionate cu chipurile fanilor si steaguri cu logoul competitiei 6633 Arctic Ultra.

Sursa foto: Pressmaster/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
[Infografic] Harta preturilor la droguri ilegale in Europa