Peste 2.000 de invatatori din Romania au intrat intr-un program neguvernamental de training de abilitati digitale, creat de Asociatia Techsoup si finantat de Google Foundation, prin Tides Foundation. Fise cu exercitii si idei de proiecte la clasa bazate pe utilizarea unor aplicatii mobile gratuite ajuta cadrele didactice sa tina pasul cu elevii nativi digital pe care ii au la clasa si sa le deschida apetitul pentru utilizarea tehnologiei in scop educational.

Programul Indreptar Digital, in care s-au inscris deja peste 2.000 de invatatori din toata Romania, simplifica munca invatatorilor de a duce metode digitale la clasa. Programul sprijina invatatorii sa gaseasca modalitati noi de integrare in procesul educational a instrumentelor si resurselor digitale gratuite, favorizand dezvoltarea unui proces educational bazat pe descoperire, munca in proiecte si invatare aplicata si practica, in acelasi timp crescand atractivitatea activitatilor la clasa. De asemenea, le ofera instrumente si resurse pentru a crea obiceiuri sanatoase de utilizare critica a tehnologiei in randul elevilor, care sunt deja consumatori de tehnologie de la varste din ce in ce mai mici.

Multe dintre aceste activitati se bazeaza pe utilizarea educationala a telefonului mobil si ii acomodeaza pe acestia cu utilizarea responsabila si critica a acestui instrument, ca instrument educational. In plus, Indreptar Digital propune si modalitati de lucru care pot fi folosite la clasa sau in activitati extra-curriculare si sprijina invatatorii inclusiv in coordonarea de proiecte comunitare realizate cu ajutorul tehnologiei sau in experimentarea primelor notiuni de programare alaturi de elevi.

Mihaela Govor, invatatoare la Scoala Gimnaziala comuna Brazi, judetul Prahova, a aplicat deja din fisele de exercitii create pe platforma. Isi doreste sa isi transforme elevii in actori activi in propria lor invatare si vrea sa ii obisnuiasca sa foloseasca tehnologia pentru asta.

"Traim intr-o era computerizata. Copiii sunt pasionati de telefon mobil, tableta de la varste fragede. La inceput acceseaza programe fara sa stie cum, dar prin incercari repetate, pe parcurs inteleg ce si cum sa foloseasca. Fiind clasa a IV-a si avand in vedere volumul informatiilor, dar si numarul materiilor, am decis sa ii "transform" in "detectivi" de informatii utile pentru materiile noastre. Predarea clasica ii plictisea (si pe ei, dar si pe mine), asa ca trebuia intervenit", a declarat Mihaela Govor.

Infosys deschide un Centru de...
Citeste si: Infosys deschide un Centru de Inovatie Digitala in Bucuresti

In 2019, Indreptar Digital va continua seria de ateliere pentru invatatori si a programat activitati de mentorat pentru invatatorii care doresc sa aplice activitatile propuse pe indreptardigital.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
1 din 2 joburi risca sa fie inlocuit de roboti. Mit sau realitate?