Bulevardul Iuliu Maniu, unul dintre cele mai mari din Bucuresti, aflat in prelungirea autostrazii A1, este in prezent martor tacut al unor “modificari peisagistice” de amploare – borduri supraetajate marca primarilor PSD, dezradacinari de copaci, sapaturi – totul pe centrul bulevardului, in timp ce trotuarele sunt pline de gropi si denivelari.

Primaria Sectorului 6 spune ca:

  1. Amenajarea peisagistica se va realiza intr-un proiect unitar, de la intrarea in Bucuresti din autostrada A1 pana la Cotroceni;
  2. Va fi montat un sistem de irigatie automat si se vor planta trandafiri tapetanti si peste 475 de arbori - tip Catalpa;
  3. Reamenajarea si reconfigurarea locurilor de parcare, inclusiv amenajarea de noi locuri de parcare;
  4. Ridicarea bordurilor de demarcatie scuar este necesara pentru a bloca traversarea neregulamentara sau parcarea neregulamentara a autovehiculelor;
  5. Vor fi amplasate pasarele pietonale pentru siguranta pietonilor si pentru fluidizarea traficului auto.

Pe Facebook, aceste afirmatii au fost atacate in sute de comentarii, oamenii contestand utilitatea bordurilor duble, aflate pe CENTRUL strazii (unde, practic, nu a parcat si nu va parca niciodata nicio masina, intrucat ar bloca complet circulatia), dar si faptul ca, spun oamenii, replantarea copacilor in aceasta perioada a anului si in conditiile date are sanse minime de succes.

Am intrebat Primaria Sectorului 6 unde, mai exact, vor fi plantati copacii si, de asemenea, la ce valoare se ridica contractul.

„Materialul dendrologic de pe scuarul central al Bulevardului Iuliu Maniu este salvat, prin transplantarea in zone din Sectorul 6 cu mai putin spatiu verde. Aceasta operatiune se poate face in orice perioada a anului, daca arborii se transplanteaza cu balot si la locul de plantare se folosesc stimulatori de inradacinare, avand in vedere ca aceste plante au un procent de prindere foarte bun.

Zonele unde sunt replantati: Parcul Brancusi si spatiile verzi din cartierul Constantin Brancusi, zona fostelor gratare de pe digul Lacul Morii”, spun reprezentantii primariei.

Lucrarile de reamenajare peisagistica si urbanistica pe scuarul central al Bulevardului Iuliu Maniu sunt executate de o asociere de cinci companii, respectiv SC Geca Impex PM SRL (o companie detinuta de sotii Palamaru si abonata la contracte cu statul), SC Garden Center Group SRL (o alta firma abonata la contracte cu statul – Adrian Cobzaru, unul dintre partenerii din management, este apropiat al lui Sorin Oprescu, fost Primar General al Bucurestiului), SC Cris Garden SRL (similar, companie abonata la contracte cu statul), SC Pergola Gradini Decorative SRL si SC MBC Construct Prest SRL, lider de asociere fiind SC Geca Impex PM SRL

Valoarea totala a contractului

Conform studiului de fezabilitate, valoarea totala a investitiei pentru reamenajarea peisagistica si urbanistica a scuarului de pe Bulevardul Iuliu Maniu este de 29,33 milioane lei cu TVA inclus, echivalentul a peste 6 milioane de euro.

Copyright foto: Adrian Marcu, Facebook.

Sursa foto: Adrian Marcu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri