In ultimele 48 de ore s-au inregistrat 2.956 situatii de urgenta, pompierii au intervenit pentru stingerea a 263 incendii, iar echipajele SMURD au actionat in 2.417 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat si noua cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere, a informat joi dimineata IGSU.

De asemenea, potrivit sursei citate, salvatorii au intervenit in 81 de situatii pentru deblocarea persoanelor surprinse in medii ostile, precum si in alte 186 misiuni de protejare a comunitatilor.

In ultimele doua zile, 2.398 persoane au fost asistate medical de catre echipajele SMURD, iar alte 19 persoane au fost salvate din incendii sau alte situatii deosebite.

Raspunsul la urgentele medicale si misiunile de descarcerare a fost asigurat, la nivel national, prin intermediul celor peste 300 echipaje de pompieri SMURD, 110 echipaje de descarcerare si 43 autospeciale pentru victime multiple.

Totodata, in noaptea Anului Nou, echipajele de pompieri si paramedici SMURD au asigurat, in sistem integrat, misiunile specifice, alaturi de reprezentantii celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne si cei ai autoritatilor si institutiilor implicate in managementul tipurilor de risc, inclusiv in zonele in care au fost organizate evenimente publice de amploare, precizeaza IGSU.

Pe timpul manifestarilor prilejuite de sarbatorirea Anului Nou, un numar de 82 de persoane au fost ranite in urma folosirii materialelor pirotehnice - 18 au fost asistate medical de catre echipajele SMURD si 64 de catre echipajele SAJ/SABIF. De asemenea, din cauza utilizarii necorespunzatoare a materialelor pirotehnice s-au produs un numar de 28 incendii.

In domeniul prevenirii situatiilor de urgenta, in toata aceasta perioada, inspectorii au derulat controale la structuri de primire turistica, restaurante, cluburi, baruri, discoteci, precum si in spatii comerciale cu aflux mare de persoane, pentru depistarea si inlaturarea starilor de pericol si a potentialelor cauze de incendiu.

Concomitent cu activitatile de control asupra respectarii normelor de aparare impotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunitatilor operative de interventie au efectuat misiuni de recunoastere in teren la operatorii economici aflati in zona de competenta, inclusiv in locurile unde s-au organizat manifestari cultural - artistice cu aflux de persoane.

In minivacanta de Revelion, peste 5.300 de pompieri se afla, zilnic, la datorie pentru asigurarea protectiei si sigurantei cetatenilor. IGSU subliniaza ca, in continuare, pompierii militari raman mobilizati, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativa a situatiilor de urgenta si acordarea primului ajutor medical specializat.

Sursa foto: Contul de Facebook IGSU

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri