Guvernul Romaniei a aprobat, prin ordonanta de urgenta, programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru prescolarii si elevii din 150 de unitati de invatamant preuniversitar de stat, program cunoscut ca „Masa calda". In anii anteriori acesta functionat in 50 de unitati de invatamant.

Astfel, incepand din semestrul al II-lea al anului scolar 2019-2020, programul „Masa calda" se va desfasura in 150 de unitati de invatamant.

Decizia de extindere cu 100 de noi unitati de invatamant are la baza efectele pozitive generate asupra beneficiarilor directi si indirecti. Astfel, studiile de impact au aratat ca aceasta masura a avut ca efect scaderea ratei abandonului scolar, diminuarea absenteismului, precum si formarea deprinderii, la copii, pentru o alimentatie sanatoasa.

In perioada derularii activitatii didactice, prescolarii si elevii din cele 150 de unitati de invatamant vor primi, gratuit, un pachet alimentar sau o masa calda pe zi, in limita valorii zilnice de 10 lei/beneficiar (inclusiv TVA).

Comparativ cu anul precedent, numarul beneficiarilor programului este mai mare cu 41.888 de elevi, insumand pentru anul in curs un numar total de 65.343 de elevi. Suma estimata, necesara implementarii programului pentru anul 2020, este de 81.983 mii lei.

Procedura de atribuire a contractelor de furnizare/servicii a pachetelor alimentare/mesei calde se organizeaza la nivelul fiecarei unitati/subdiviziuni administrativ-teritoriale si se stabileste potrivit prevederilor legislatiei in domeniul achizitiilor publice.

Derularea programului de acordare a unui suport alimentar pentru prescolari si elevi face parte din actiunile Ministerului Educatiei si Cercetarii.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri