REPORTAJ| Românii continuă să își facă provizii și golesc rafturile cu alimente de bază din magazinele din București de teama CORONAVIRUSULUI

Rafturile cu alimente de bază din mai multe hipermarketuri din București s-au golit săptămâna aceasta, în contextul răspândirii infecțiilor cu Coronavirus în Italia și alte țări europene, unde localnicii zonelor aflate în carantină au stat la cozi în afara magazinelor pentru a-și cumpăra alimente.

În România, rafturile cu produse cu valabilitate mai mare precum făină, mălai, paste sau conserve sunt aproape goale în unele lanțuri de retail. Spre exemplu, în magazinul Carrefour market, situat de bulevardul Barbu Văcărescu, miercuri seara, mălaiul și făina au fost cumpărate în cantități mari, dar rafturile mai au câteva produse. Puiul lipsește și el din frigider, spre surprinderea unui cumpărător care se învârte în jurul standului cu carne. La frigiderele cu mâncare congelată, precum mazăre, spanac sau pește, o femeie își caută produsele în timp ce vorbește la telefon: „Le e frică că mor de foame. (...) Două iau. Câte să iau? Că doar nu e foamete, nu e război”.

Pe seară, în magazinul Lidl din cartierul Dristor, clienții cumpără paste, conserve, făină, zahăr, ulei, orez, dar și produse de dezinfectare, precum șervețele umede sau geluri de mâini.

Citeste si:
Coronavirusul golește rafturile magazinelor din Capitală
Coronavirusul golește...

În magazinul Kaufland de la bulevardul Barbu Văcărescu, tot miercuri seară, rafturile de paste, fasole, sos de paste, năut, linte și făină au fost aproape golite de clienți. Nici standul cu conserve cu costiță sau ciolan afumat nu mai este plin, lipsind foarte multe produse. Lângă raftul cu pungi cu fasole boabe, o femeie împinge căruciorul cu un pachet de mălai și două sticle de spirt.

Kaufland dă asigurări că are stocuri de marfă suficiente, cu livrări în fiecare zi, în toate magazinele din rețea, dar și prin intermediul serviciului online de livrări la domiciliu.

„Urmărim cu maximă atenție evoluția situației legate de coronavirus. Suntem în permanent contact cu autoritățile naționale și regionale și am demarat deja măsuri de prevenție. În magazine am instalat stații cu dezinfectant de mâini gratuit și vom asigura stocuri de marfă suficiente, având livrări în fiecare zi, în toate magazinele – dar și prin intermediul serviciului online de livrări la domiciliu, cu Glovo. Vă asigurăm că vom lua toate măsurile necesare, conform desfășurării situației, pentru a fi aproape de clienți. Toți angajații noștri cunosc regulile de igienă și îi încurajăm să le respecte”, se arată în răspunsul emis de Kaufland, la solicitarea wall-street.ro.

Citeste si:
Începe Rabla pentru electrocasnice: tot ce trebuie să știi despre...
Începe Rabla pentru...

Directorul executiv al Asociației Marilor Rețele Comerciale (AMRC) din România, George Bădescu, declara zilele trecute că românii cumpără în această perioadă ca de sărbători, urmând ca stocurile de produse să fie refăcute.

În urma unei întâlniri cu reprezentanții AMRC, Ministerul Sănătății anunța că retailerii vor lua măsuri pentru a evita aglomerările din magazine. Victor Costache, ministrul Sănătății, a transmis oamenilor că nu trebuie să intre în panică şi că nu e nevoie să îşi facă stocuri de alimente de teama răspândirii coronavirusului.

Wall-street.ro a cerut un punct de vedere din partea Carrefour, Lidl, Kaufland, Profi, Mega Image și Auchan, referitor la cumpărăturile românilor din ultimele zile, dar până la publicarea acestui material, doar retailerul Kaufland a răspuns.

Citeste si:
Vaccinare anti-COVID-19 | RECORD de persoane vaccinate
Vaccinare anti-COVID-19 |...
Despre autor
Anca Olteanu
 Anca este web editor la wall-street.ro.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri