Pompierii au intervenit pentru gestionarea a 18 situaţii de urgenţă generate de inundaţii în urma precipitaţiilor abundente căzute în noaptea de luni spre marţi pe teritoriul judeţului Gorj, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Florin Chisim.

Potrivit acestuia, s-a acţionat în comuna Băleşti pentru evacuarea apei dintr-o curte, în oraşul Turceni pentru evacuarea apei dintr-o curte, în oraşul Tismana pentru evacuarea apei dintr-o curte şi un beci, în comuna Schela, satul Sâmbotin, pentru evacuarea apei dintr-o curte, în comuna Glogova pentru evacuarea apei dintr-un beci, în oraşul Motru evacuarea apei din 3 curţi, în comuna Slivileşti evacuarea apei dintr-o curte, în comuna Padeş, satele Padeş, Apa Neagră, Orzeşti şi Văieni pentru evacuarea apei din 8 curţi, în municipiul Târgu Jiu, cartier Ursaţi, pentru salvarea a aproximativ 150 ovine surprinse de o viitură pe râul Şuşiţa şi în oraşul Novaci pentru evacuarea apei dintr-o curte.

Au mai fost şi alte situaţii de urgenţă generate de inundaţii gestionate de către autorităţile publice locale, anunță Agerpres.

"Având în vedere că suntem sub incidenţa unei avertizări Cod roşu emise de către Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, valabilă până astăzi (marţi - n.r.) la ora 12,00, care vizează scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râul Motru, ISU Gorj a transmis prin intermediul RO-Alert, la ora 3,25, un mesaj de avertizare a populaţiei din comunele Cătunele, Motru, Glogova, Padeş, Samarineşti şi Văgiuleşti cu următorul text:

'Atenţie! COD ROŞU pe râul Motru. Creşteri de debite cu posibilitatea depăşirii cotelor de pericol preconizate pe cursurile de apă din zonă. Nu traversaţi râurile prin apă şi nu vă apropiaţi de malurile acestora. Recomandăm curăţarea rigolelor din apropierea locuinţei în vederea facilitării scurgerii normale a apei şi efectuarea demersurilor pentru punerea în siguranţă a bunurilor", a mai transmis Florin Chisim.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri