Redeschiderea restaurantelor în București: ce spune prefectul Capitalei

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat că, dacă scăderea ratei infectărilor în București se va menține sub 3 la mia de locuitori, va redeschide restaurantele și barurile la interior, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc, în limita a 30% din locuri.

„Din fericire, printr-un efort comun al cetățenilor municipiului București, în primul rând, dar și al autorităților, incidența infectării cu Covid 19 a scăzut la 2,96 / la o mie de locuitori. (...) Vom urmări evoluția indicatorului în următoarele 48 de ore, iar în situația pe care cu toții ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3 / la o mie de locuitori, vom convoca în ședință Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență în vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate!”, precizează prefectul Capitalei.

Astfel, în conformitate cu prevederile normative în vigoare, printre măsurile vizate se numără și:

  • permiterea funcționarii cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol și cinematografelor"
  • redeschiderea activităților "la interior" a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unității;
  • permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Din fericire, printr-un efort comun al cetățenilor municipiului București, în primul rând, dar și al autorităților,...

Posted by Traian Berbeceanu on Wednesday, 20 January 2021
Citeste si:
USR PLUS îl propune pe Alin Stoica în locul lui Traian Berbeceanu...
USR PLUS îl propune pe Alin...

Sursa foto: Agerpres Foto


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri