Șeful DSU, Raed Arafat, spune că decizia de a cere test COVID negativ pentru cei care se întorc în țară din zonele galbene cu risc epidemiologic este menită să limiteze răspândirea coronavirusului în România și că este o măsură adoptată deja de multe țări europene, scrie Digi24.ro.

„Putem depista dacă persoana e pozitivă înainte să vină în România și atunci e bine, dacă e pozitiv, să nu călătorească într-un avion sau un mijloc de transport care să cauzeze infectarea altor persoane. Prevenim ca persoana pozitivă asimptomatică să ajungă în țară, după care până ajunge să se carantineze să nu infecteze și alte persoane și, având în vede și noua tulpină, să ajungă în număr mai mare cu cazuri mai multe în România”, a spus Arafat.

Arafat a mai spus că a fost luată decizia ca noua măsură să fie aplicată abia din 12 februarie pentru că deja sunt mai mulți oameni plecați în vacanță în țări cu cod galben și care aveau bilete de avion deja luate și nu mai aveau cum să facă testul.

„Nu avem de ce să ne supărăm, pentru că la fel e și invers și lumea acceptă și nu comentează. Când pleacă în Dubai sau în altă țară ei cer teste și e ok, lumea e pregătită să facă testul ca să plece. Dar și la întoarcere, dacă au petrecut timp acolo, acest test ajută la prevenirea infectării altor persoane în avion și la prevenirea aducerii noilor tulpini într-un număr mai mare în țară”, a adăugat el.

Sursa foto: : ELEPHOTOS / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri