Unul dintre riscurile la care un turist se expune atunci în când merge într-o țară străină este acela de a deveni ținta hoților de buzunare, care profită de momentele de uluială ale turiștilor care stau gură-cască uitându-se la obiectivele turistice.

Europa, cele mai periculoase țări în ceea ce privește furtul din buzunare sunt Italia, Franța, Țările de Jos (Olanda) și Spania, potrivit unei cercetări realizate de specialiștii în asigurări de călătorie de la Quotezone.co.uk, citată de Euronews.com.

Analiza a fost realizată pe baza reclamațiilor făcute de turiștii care au fost victimele hoților de buzunare. Potrivit celor de la Quotezone.co.uk mii de oameni se confruntă în fiecare an cu coșmarul de a li se fura obiectele de valoare în străinătate. Turiștii sunt adesea vizați, deoarece sunt mai puțin conștienți de împrejurimile lor.

În zonele aglomerate și în jurul atracțiilor populare, călătorii trebuie să fie deosebit de vigilenți pentru a evita să devină o victimă.

Care este cea mai proastă țară europeană pentru hoți de buzunare?

Experții în asigurări de călătorie de la Quotezone.co.uk au publicat un raport care clasifică țările europene în ceea ce privește riscul de a fi furate de buzunare.

Compania a folosit recenzii ale călătorilor pentru a calcula numărul de mențiuni de hoți de buzunare la primele cinci atracții turistice din fiecare țară.

Destinația cu cea mai mare probabilitate de a fi hoți de buzunare a fost Italia, potrivit indicelui european al hoților de buzunare al Quotezone.

Vizitatorii Colosseumului, Fântânii Trevi și Panteonului din Roma, Domul din Milano și Galeriile Uffizi din Florența au menționat că au fost furate articole în 1.906 recenzii de călătorie online în 2022.

Aceasta echivalează cu 463 de mențiuni de hoți de buzunare pentru fiecare milion de vizitatori ai principalelor atracții turistice din Italia - cea mai mare proporție din orice țară europeană.

Franța are al doilea cel mai mare număr de mențiuni de hoți de buzunare, 283 la un milion de vizitatori. Toate cele cinci atracții monitorizate de Quotezone se aflau în capitala Paris.

Țările de Jos s-au clasat pe locul al treilea pe indicele hoți de buzunare.

În ciuda reputației Barcelonei pentru hoți de buzunare, Spania a ajuns pe locul șase pe listă. Recenziile au avut de cinci ori mai puține mențiuni despre furt decât în Italia.

Țările cu cele mai puține raportări de hoți de buzunare au fost Republica Irlanda, cu 30 de mențiuni la un milion de vizitatori, și Polonia, cu 18. Dar și acestea se află în top 10 al celor mai multe furturi din buzunare.

Topul celor mai multe cazuri de furt din buzunare din Europa (date 2022)

  1. Italia
  2. Franța
  3. Țările de Jos
  4. Germania
  5. Grecia
  6. Spania
  7. Portugalia
  8. Turcia
  9. Irlanda
  10. Polonia

Care sunt cele mai bune modalități de a vă proteja împotriva hoților de buzunare?

„Furtul se poate întâmpla oriunde, iar obiectivele turistice populare sunt locuri convenabile pentru ca infractorii să vizeze portofelele și poșetele turiștilor”, spune Greg Wilson, fondator și CEO al Quotezone.

„Atracțiile emblematice precum Turnul Eiffel din Paris și Fântâna Trevi din Roma sunt deosebit de populare printre hoți de buzunare, deoarece se pot mișca mai discret printre mulțimile mai mari”, a mai spus acesta.

Wilson recomandă vizitatorilor să lase obiecte de valoare precum bijuterii scumpe într-un seif din hotel. Acesta sugerează, de asemenea, să călătoriți cu o geantă sigură, care se închide cu fermoar pentru a păstra în siguranță telefoanele și portofelele sau chiar o borsetă pentru bani.

Expertul recomandă să încercați să nu lăsați niciodată obiectele personale nesupravegheate, deoarece companiile de asigurări de călătorie cer călătorilor să fie atenți la acestea.

Potrivit lui, dacă circumstanțele furtului indică o nepăsare a turistului, companiile de asigurări ar putea respinge cererile de asigurare pentru furt.

„De asemenea, este important să vă amintiți să obțineți un raport de la poliție pentru pierderea sau furtul unui articol dacă ați fost furat din buzunare, deoarece acest lucru va susține cererea de asigurare”, a mai explicat acesta

Nu în ultimul rând, este o idee bună să aveți copii ale documentelor importante și să le stocați online. Descărcați o aplicație de tipul „găsește-mi telefonul” și asigurați-vă că ați făcut copii de back-up a datelor dumneavoastră din dispozitivele mobile.

Totodată, dacă vă puteți lipsi de telefon, dar v-ar amărî gândul că ați pierdut pozele pe care ați apucat să le faceți în vacanță, setați telefoanele ca fotografiile să fie urcate automat în cloud. În acest fel, le puteți recupera pe un alt dispozitiv.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri