Fiecare nou început de an vine cu un plus de determinare în a ne atinge obiectivele. Unii își propun să evolueze în carieră sau să investească în ea, în timp ce alții își doresc să acorde mai multă energie și timp în direcția sănătății lor fizice și psihice. Setarea țelurilor ne poate prelungi viața, ne ajută să ne organizăm mai bine și ne antrenează răbdarea și perseverența.

Fie că ești o persoană orientată spre carieră sau familie, îmbunătățirea stării de sănătate psihice și mintale te va ajuta să îți atingi mai ușor obiectivele și să capeți un echilibru în viață. Iată câteva metode la îndemâna oricui, care vor contribui la succesul tău în 2024:

Investește în dezvoltarea personală

Situațiile repetitive, care au în esență aceeași problemă, cât și tiparele similare de persoane pe care le atragi în viața ta sunt semne care îți arată că trebuie să investești în dezvoltarea ta personală. Pentru a-ți dezvolta noi perspective de viață și pentru a vedea atât persoanele, cât și situațiile noi dintr-un alt unghi, poți participa la cursuri sau workshopuri de dezvoltare personală, poți citi cărți inspiraționale sau poți începe psihoterapia. Toate acestea vor contribui semnificativ la propria ta cunoaștere, cât și la o calitate mai bună a relației cu tine și cu cei din jur.

Rezervă-ți timp pentru relaxare și răsfăț

Pentru o viață mai împlinită, cât și pentru starea ta psihică, este indicat să îți rezervi timp pentru patru plăceri pe zi, susțin anumiți specialiști. În acest fel, te detensionezi, îți acorzi respect și te bucuri altfel de viață. Îți place ca din când în când să închei seara cu o carte și cu un pahar de whisky? Permite-ți răsfățul de a-ți cumpăra un whisky scotian de calitate. Te relaxează croșetatul? Rezervă-ți 10 minute din zi pentru a face asta. Adori să călătorești? Setează-ți acest obiectiv, pe care să-l îndeplinești măcar o dată pe an. Ești pasionată de parfumuri? Răsfață-te măcar de două ori pe an cu unele de calitate, cum e și Idole Lancome parfum. Însă, indiferent de ce alegi să faci, menține echilibrul pentru a aprecia fiecare moment.

Adoptă o alimentație sănătoasă

“Ești ceea ce mănânci” - nimic mai adevărat. Felul în care alegem să ne hrănim este esențial pentru starea noastră fizică și mintală. Din mâncare ne luăm nutrienții și ne refacem rezervele de energie și tot cu ajutorul ei putem preveni anumite boli cronice. De asemenea, o alimentație echilibrată susține și sănătatea creierului - îți îmbunătățești nivelul de concentrare și poți preveni instalarea depresiei.

Rezervă timp mișcării

Fie că alegi să faci o plimbare în parc, să alergi, să dansezi sau să mergi la sală, orice este bine, cât timp te miști. Practicarea regulată a exercițiilor fizice ne ajută să fim mai fericiți și mai sănătoși - scazi riscul de boli psihice, oxigenezi creierul, reduci stresul, întărești sistemul imunitar, reduci riscul apariției diabetului și a bolilor cardiovasculare, îți îmbunătățești memoria și devii mai încrezător în tine. Iar acestea sunt doar câteva dintre beneficiile sportului pentru sănătatea ta.

Acordă atenție calității somnului

La fel ca mișcarea, și somnul este esențial pentru o stare de sănătate optimă. S-a demonstrat științific că un somn de calitate poate prelungi viața, îți întărește sistemul imunitar și te ajută să previi boli precum Alzheimer sau depresia. Stabilește-ți o rutină și un program de somn și încearcă să le respecți pe cât posibil, pentru a te bucura de efectele benefice alte somnului asupra stării tale generale.

Investește în pasiunile tale

Nu în ultimul rând, investește în pasiunile tale, deoarece acestea sunt o altă modalitate prin care îți setezi obiective în viață. Fie că este vorba despre artă, sport, lectură sau orice altă activitate care te inspiră, dedicarea timpului și energiei către aceste pasiuni oferă beneficii semnificative. Aceste activități nu numai că îți cresc nivelul de fericire, dar pot servi și ca o modalitate de a-ți descoperi noi abilități și talente.

Investind timp și energie în aceste direcții, te vei putea bucura de o viață mai împlinită. Totodată, vei căpăta mai multă determinare în a-ți atinge obiective mari, setate pe termen lung.

Sursa foto: freepik.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri