Municipiul Piatra-Neamţ va beneficia de un sistem de bike-sharing în cadrul unui proiect cu finanţare europeană în valoare de circa 12 milioane lei, scrie Agerpres.

Atât localnicii cât şi turiştii vor avea la dispoziţie pentru închiriere 220 de biciclete, dintre care 160 clasice şi 60 de biciclete electrice, se arată într-un anunţ postat pe pagina de Facebook a oraşului.

Prin acest proiect se vor realiza 22 de staţii pentru închirierea bicicletelor, în toate cartierele oraşului. Staţiile vor fi amplasate în zonele intens circulate, în vecinătatea staţiilor pentru transport public.

Pentru închirierea bicicletelor se vor utiliza carduri/tichete ce vor putea fi achiziţionate de la automatele amplasate în 10 din cele 22 de staţii pentru biciclete.

Obiectivele principale ale proiectului vizează creşterea atractivităţii şi accesibilităţii deplasărilor cu bicicleta ca mijloc nepoluant şi reducerea emisiilor de carbon din Piatra-Neamţ.

Proiectul urmează să fie finalizat în vara anului 2022, iar contribuţia municipalităţii este de 2%.

Concomitent cu acest proiect se vor crea piste pentru biciclişti pe arterele principale de circulaţie din oraş, în cadrul proiectelor de modernizare a coridoarelor de mobilitate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri