Peste 8.200 de români, cu vârste cuprinse între 16 și 65 de ani, au fost formați la nivel național în cadrul programului Generația Tech, organizat de Digital Nation. Cea de-a 19-a ediție a început cu județele Sibiu și Neamț, pentru tinerii și adulții care vor să-și dezvolte abilități practice în domenii precum programare, dezvoltare web, marketing digital, dar și abilități interpersonale.

Programul se adresează atât celor care doresc să exploreze dacă o carieră în domeniul tehnologic li se potrivește și să facă primii pași concreți în acest sens, cât și celor care doresc să își schimbe direcția profesională și să se reorienteze către acest domeniu.

Fiind un program bazat pe învățare facilitată de comunitate, participanții se numesc exploratori. Pe parcursul a 8 săptămâni, până pe 31 martie, tinerii din Sibiu, Mediaș și Piatra Neamț au acces la platforme online interactive unde pot interacționa în timp real, 24/7, o comunitate-suport, mentori interni și mentori din partea partenerilor, o gamă variată de resurse video, resurse scrise și suport asistat de Inteligență Artificială.

În plus față de aceste resurse, participanții au acces la întâlniri săptămânale online cu mentorii pentru a primi îndrumare și pentru a depăși provocările practice. De asemenea, au posibilitatea de a participa la întâlniri fizice opționale în cadrul hub-urilor din Piatra Neamț și Brașov, Generația Tech fiind singurul program de formare din Europa care construiește astfel de hub-uri de tehnologie proprii. Însă, mai presus de competențele tehnice, participanții își dezvoltă și abilități „soft” - învață cum să își crească încrederea în ei, cum să lucreze în echipă și cum să navigheze în noua realitate a pieței muncii. Datorită competențelor dobândite, ei pot accesa locuri de muncă remote sau experiențe de internship plătite la un nivel mult mai atractiv decât oferta actuală din orașele mici și medii.

De-a lungul anilor, am investit în Generația Tech peste 3 milioane de euro în hub-uri fizice de tehnologie, platforme ultra-interactive cu funcții inteligente, dar și un laborator de cercetare și dezvoltare concentrat pe creșterea motivației și energizarea în procesul de învățare. Uitându-ne la faptul că peste 30% dintre absolvenți se angajează în primele 3 luni, și apoi procentul se dublează la 60% în următoarele luni, estimăm un impact economic anual de 47,2 milioane de euro adus în economia locala prin salariile obținute de absolvenți. În continuare, ne așteptăm ca acestă cifră să se dubleze rapid, având în vedere introducerea noilor module de competențe în folosirea inteligenței artificiale.

Paul Apostol, Fondator Digital Nation

Programul Generația Tech este un parteneriat dintre mediul public și mediul privat, ediția Sibiu-Neamț fiind susținută de către Romgaz și având sprijinul Primăriei Municipiului Piatra Neamț.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri